Hronika

S. M.

20. 05. 2022. 06:47 13

"Prebili su me i zapalili auto, a nadležni ne čine ništa"

Skoro dve godine traje proces za nasilničko ponašanje dvojice okrivljenih D. B. i D. M. iz Kruševca koji su oštećenog Marka Kostića (38), kako on tvrdi, bez razloga pretukli u kafiću "Street bar Z" u centru Kruševca. Pomaka u slučaju nema, a godinu dana nakon te tuče koja se dogodila 17. juna 2020. i u kojoj je Kostić zadobio povrede glave, zapaljen mu je automobil u dvorištu porodične kuće. Policija sumnja da su ta dva događaja povezana, ali se kraj drame koju on proživljava, ne nazire. 

- Pitam se da li je dovoljno ovo što su mi učinili ili ćemo samo čekati sledeći korak, koji bi mogao da bude i koban - komentariše Kostić situaciju u kojoj se našao i dodaje da je uplašen za svoj život i bezbednost svoje porodice.

Naš sagovornik napominje da su nakon nasilničkog ponašanja koje je izvršeno nad njim dolazila lica da ga nagovore da odustane od gonjenja.

- Ničim nisam izazvao napad na mene i postoji snimak nadzornih kamera koji to potvrđuje, te neću podleći pritiscima i isteraću ovo do kraja. Nije mi svejedno i svakoga dana već skoro dve godine se budim u strahu, posebno što mi je zapaljen automobil 22. jula 2021. godine i što su mi u policiji rekli da sumnjaju da je taj događaj povezan sa napadom na mene. U ovom drugom slučaju tek krajem juna sam pozvan da dam izjavu, godinu dana nakon događaja - skoro u čudu priča nam Kostić.

Smatra da je nekažnjivi napad velika mrlja za našu državu, organe reda i pravosuđe koja ohrabljuje nove napade i produžava njegovu ličnu traumu.

Tog kobnog dana, o kojem nismo pronašli vesti u medijima, Kostić je sa bratom i prijateljem sedeo u kafiću kada su se na vratima pojavila tri čoveka od kojih dvojicu poznaje iz viđenja dok trećeg poznaje od ranije, ali nikada nikakve nesuglasice, kako tvrdi, nije imao sa njim.

U policijskoj službenoj belešci u koju je Direktno.rs imao uvid, Kostić navodi da su odmah krenuli da psuju, seli kraj njih i tada su počeli da ga tuku. Dobio je petnaestak udaraca i bio pogođen pepeljarom u glavu.

Policijska patrola koja je slučajno naišla u tom trenutku, kada je primetila tuču u kafiću, okrenula se i pobegla, o čemu postoji dokaz u vidu snimka nadzorne kamere.

Na kraju je obavljen uviđaj, Kostićeve povrede su sanirane u bolnici, a nadležni tužilac je upoznat sa činjenicom da se radi o licima sa krivičnim dosijeom.

 - U optužnom predlogu tužilac je tražio za osumnjičene samo uslovnu osudu za nasilničko ponašanje bez obzira na to što je jedan od njih već osuđivan za isto krivično delo. Postupak je još u toku i ne znam kada planiraju da ga završe i svaki put se iz nekog smešnog razloga sve odlaže. Možda čekaju da me ubiju, pa onda da krenu da rade svoj posao - očajan je Kostić.

U Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu su nam rekli da se povodom napada i povreda koje su nanete Kostiću vodi postupak pred Osnovnim sudom i da je poslednji glavni pretres održan 7. maja ove godine, a da je naredni zakazan za 25. jul.

- Što se tiče zapaljenog automobila, u toku je prikupljanje potrebnih obaveštenja i preduzimanje mera i radnji u cilju otkrivanja krivičnog dela i učinioca. Tačno je da je poziv Kostiću poslat za 28. jun ove godine, ali se on ranije nije odazivao na pozive, čak ni uz asistenciju policije - navodi se u pisanom odgovoru koji nam je stigao iz Osnovnog tužilaštva u Kruševcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati