Hronika

[ Izvor: N1 ]

19. 04. 2022. 13:54 8

KO ČUVA GRAĐANE? Policija radi do 15.30, lopovi bez problema "operisali"

Pljačkaši su u centru šumadijske varošice Lapovo u cik zore u subotu, 16. aprila obili, opljačkali i pokušali da uđu u devet prodavnica i ugostiteljskih radnji, a policija četiri dana odbija da obavesti javnost o ovom događaju.

Opljačkani su objekti u glavnoj ulici Lapova, zajedničko im je da nisu bili pod video-nadzorom, a treba istaći da se Policijska stanica Lapovo, koja je pod ingerencijom Policijske uprave Kragujevac, zatvara u 15:30 časova.

Provalnici su odneli novac i inventar iz ribarnice, cvećare, pekare, prodavnice kućne hemije i poslastičarnice, a pokušali su da uđu pajserima u butik, pekaru, frizerski salon i kafanu, ali nisu uspeli.

- Moju ribarnicu i cvećaru u glavnoj ulici u Lapovu, u noći između petka i subote, nepoznata lica su obila nasilnim putem, pajserima. Razvalili su futer, brave i ušli su u objekte. Iz ribarnice su odneli oko 6.000 dinara, a iz cvećare mnogo više, 350 do 400 evra. Odneli su i parfem koji je bio u fioci u ribarnici - kaže za N1 Miloš Milovanović, vlasnik dva opljačkana objekta u Lapovu.

On dodaje da se isto desilo i kod osam-devet njegovih komšija i kolega, sve u Njegoševoj ulici.

Cvećara, ribarnica i poslastičarnica su preko puta ćevabdžinice koja je obijena i frizerskog salona u koji lopovi nisu uspeli da provale.

Vlasnici lokala nerado staju pred fotoaparate i kamere, ali tvrde da su zabrinuti za svoju bezbednost i pitaju gde je tada bila policija, čija je stanica 150 metara niže, u istoj ulici.

Policija o ovom događaju ćuti četriri dana, ne obaveštava medije i javnost iako revnosno šalje novinarima saopštenja i fotografije kada zapleni 30 grama marihuane i dva grama " bele praškaste materije", za koju sumnjaju da je "teška droga".

Policijska stanica u Lapovu radi svakog dana do 15:30, kako piše na ulaznim vratima, a onda se na objekat stavlja lanac i katanac.

Vlasnici obijenih lokala kažu da su lopovi "operisali" u subotu od 00:30 do 3:00 sata.

N1 nezvanično saznaje da je krivično delo policija rasvetlila i da se radi o grupi provalnika koji su došli iz opštine južno od Lapova, u Pomoravskom okrugu.

Policijska uprava Kragujevac i Biro Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nisu odgovorili na postavljena pitanja i dilemu kako se čuva javna bezbednost u Lapovu od 15:30 do 8:00 časova narednog dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati