Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

17. 01. 2025. 07:15 0

Najbolji kiseli kupus za Svetog Jovana! Iskusne domaćice ga pripremaju samo na ovaj način (VIDEO)

Kupus je jedno od najpopularnijih povrća koje se koristi u mnogim tradicionalnim jelima, ali uz malo kreativnosti, može se pripremiti na potpuno nov i interesantan način.

Ovaj recept za kupus na drugačiji način donosi osvežavajući spoj različitih ukusa i sastojaka, koji će vašu svakodnevnu pripremu obroka podići na viši nivo.

Savršen je za sve koji žele da probaju nešto novo, ali i da uživaju u jednostavnom i hranljivom jelu koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane.

Sastojci:

kupus 2 šolje pirinča

1 luk

300 gr mlevenog mesa

1 kašičica crvenog čilija u prahu

1 kašičica aleve paprike

1 kašičica crnog bibera

1 kašičica soli

1 kašika paradajz paste

5 kašika maslinovog ulja

4 čaše vrele vode

1/2 kašičice soli

3 kašike maslinovog ulja 

Za predjelo od šargarepe

2 šargarepe

2 kašike maslinovog ulja

1 čaša jogurta

2 kašike oraha

1 kašičica soli

2 kašike majoneza

peršun

Priprema: 

Kupus se čuva u zamrzivaču  2 dana.

Da bi se kupus odledio pre upotrebe, treba ga noć pre izvaditi iz zamrzivača. Tako da možete umotati kupus bez kuvanja.

Odmotajte polako liske kupusa, pazeći da listovi ostanu čitavi. Uzmite jednu veću činiju i cedilju u nju stavite pirinač nalijte toplom vodom i ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim isecite glavicu crnog luka i pomešajte sa mlevenim mesom, dodajte alevu papriku, čilija u prahu, biber, so, paradajz pastu i ulje. Uzmite pirinač koji je odstojao u vodi i dodajte u meso sa začinima, sve to sjedinite dok se ne dobije kompaktna smesa. 

Kada napravite smesu u jednu veću pravougaonu posudu rasporedite liske kupusa. Zatim na dasci za sečenje podelite liske na pola i svaku polovinu punite sa pripremljenom smesom od mesa, pazeći da smesu stavljate samo duž ivice lista kupusa i počnite da uvijate kao palačinku. Pripremljene rolnice ređajte u pravougaonu posudu. Kada ih sve poređate, uzmite jednu činiju i u nju nalijte 4 čaše vrele vode, dodajte so i maslinovo ulje i promešajte, pa prelijte preko pripremljenih rolnica od kupusa i prekrijte aluminijumskom folijom. 

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 40-45 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ekselencija

Zoran Živković [17.01.2025.]




Video dana

Biću pristojan, obećavam!

Anketa

Da li ćete kupiti akcije NIS-a?

Rezultati