Hronika

Direktno.rs

27. 09. 2021. 11:45 5

Razbijen Balkanski kartel: Na međunarodnoj akciji radio i MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u međunarodnoj akciji, sprovedenoj u osam država na dva kontinenta, pod pokroviteljstvom Evropola, tokom 2020. i 2021. zaplenjeno 2,6 tona kokaina i uhapšen je 61 pripadnik organizovane kriminalne grupe.

U saopštenju se dodaje da su u akciji aktivno učešće uzeli i pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Akcije su sprovedene u okviru Operativne radne grupe i u njima su učestvovale policije Srbije, Španije, Nemačke, Slovenije, Kolumbije, BiH, Hrvatske, kao i DEA, američka agencija za borbu protiv droga.

Ministar Aleksandar Vulin je pohvalio pripadnike Uprave kriminalističke policije koji su učestvovali u ovoj akciji i istakao da je srpska policija još jednom pokazala da je pouzdan partner u borbi protiv svih vidova kriminala.

- Ponosan sam na našu policiju koja je učestvovala i dala veliki doprinos u razbijanju ovog Balkanskog kartela. Naša policija svakodnevno pokazuje snagu i odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala. Pouzdan smo i dostojan međunarodni partner. Bez obzira u kojoj zemlji se bave trgovinom narkoticima, državljani Srbije će biti na udaru MUP i daćemo sve od sebe da ih nađemo i uhapsimo - poručio je.

U akcijama je zaplenjeno i oko 612.000 evra, 324 kilograma marihuane, luksuzna vozila i motocikli.

Pripadnici MUP učestvovali u hapšenju u Španiji

U julu 2020. u Karipskom moru je presretnut pokušaj krijumčarenja 1.350 kilograma kokaina koji je zaplenjen, namenjen evropskom tržištu, a čiju nabavku i krijumčarenje je sprovela organizovana kriminalna grupa.

Policija je istragu ubrzala u martu ove godine, kada su vođe kartela doputovale u Španiju kako bi pripremile dolazak nove velike količine kokaina, koji je transportovan iz Južne Amerike u Španiju, da bi 10. marta pripadnici španske policije zaplenili 1.250 kilograma kokaina i uhapsili 13 osoba u nekoliko gradova.

Među uhapšenima su bili i N.P. (48), crnogorski državljanin sa prebivalištem u Novom Sadu, koji je visoko pozicioniran u kriminalnoj grupi, zatim J.J. (57), državljanin Srbije sa prebivalištem u Španiji, R.B. (33) i M.M. (34) iz Beograda, kao i S.P. (41) iz Ćuprije.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije su u Španiji učestvovali u hapšenju i pretresima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati