Hronika

[ Izvor: spijunka.rs ]

15. 09. 2021. 16:21 2

Tuča u Crvenom krstu, sekretarka izgrebala radnicu

Nakon jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u čačanskom Crvenom krstu (CK) policija je uzela izjave od zaposlenih, sekretarke Biljane Davidović, kao i radnice sa kojom se sekretarka sukobila. Sa ogrebotinama po vratu i telu, zaposlenu je kolega odvezao u Urgentni centar čačanske bolnice, a nedugo potom je u prostorije CK stigla i ekipa Hitne pomoći čiji su lekari pregledali Biljanu Davidović. Nakon pregleda sekretarka je sanitetom prevezena u čačansku bolnicu.

Prema nezvaničnim saznanjima Špijunke.rs Biljana Davidović jutros je određenom broju zaposlenih uručila naloge za izjašnjenje kojima je tražila da se svako ponaosob izjasni o događajima u CK. Kako radnici tvrde, reč je o neosnovanim optužbama koje im sekretarka stavlja na teret, poput pitanja zašto je vozilo za dostavu hrane stalo na kružnom putu, zašto je jedna od radnica juče napustila radno mesto u 13 časova, i ako zaposleni kažu da je do 15 časova bila na poslu.

Kako se saznaje iz istrage, jučerašnji incident se odigrao u kancelariji sekretarke tokom njenog razgovora sa jednom od zaposlenih. Tokom ispitivanja radnice, sekretarka je, navodno njen iskaz želela da snimi telefonom, na šta se zaposlena usprotivila, zaklanjajući svoje lice dlanom. Tada ju je sekretarka povukla za ešarpu kojom prilikom je žena zadobila ogrebotine po vratu i nadlaktici. Jutrošnji incident se dogodio u prisustvu jednog zaposlenog.

Kako je rekao Ivan Ćalović, advokat zaposlenih, sve ovo će biti pridodato već podnetoj tužbi protiv Biljane Davidović za mobing.

Atmosfera u čačanskom CK je proključala nedavno, posle pisma koje su radnici uputili gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, tražeći da se i on uključi u rešavanje problema u ovoj humanitarnoj organizaciji. A sve je kulminiralo juče posle teksta koji je objavljen na portalu Špijunka, a koji ukazuje na smenu sadašnje sekretarke.

Sekretarka Crvenog krsta u Čačku Biljana Davidović nije se javljala na mobilni telefon novinarima, kako bi čuli i njenu stranu priče o incidentu. U pojedinim čačanskim medijima se pojavila informacija da je sekretarka u sukobu sa radnicom CK takođe zadobila više podliva po ruci i nozi, te da je zbog toga završila u čačanskoj bolnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati