Hronika

Direktno.rs

14. 09. 2021. 08:07 11

Da li je obdukciju Cvijanovog tela radio Lončarov pomoćnik?

Advokat Ivan Ninić upitao je Gradski zavod za javno zdravlje da li na obdukcionom nalazu Vladimira Cvijana, čija je smrt već godinama potpuna enigma, stoji potpis saradnika aktuelnog ministra zdravlja Zlatibora Lončara, odnosno da li je taj podatak Više javno tužilaštvo u Beogradu pokušavlo da sakrije?

Beogradski advokat Ivan Ninić koji se mesecima bori sa vetrenjačama u nameri da dokuči sve detalje sumnjive smrti svog kolege i bivšeg saradnika visokih funkcionera među kojima su Boris Tadić i Aleksandar Vučić, Vladimira Cvijana, sada je objavio nove detalje svoje borbe.

On je pre 11 dana uputio pitanja Gradskom zavodu za javno zdravlje o tome ko je „vlasnik“ pečata sa brojem 210552 koji stoji pored potpisa specijaliste sudske medicine koji je radio obdukciju tela Vladimira Cvijana.

Ninić sumnja da je reč o Zoranu Mihajloviću, saradniku ministra zdravlja Zlatibora Lončara što bi, ukoliko je istina, delimično zazrešilo misterioznu smrt Cvijana, posebno što već tri godine niko ne zna kako je i na koji način čovek završio život. Nadležne institucije - Više javno tužilaštvo u Beogradu imalo je šturo saopštenje, zahtev za pristup informacijama od javnog značaja je odbijen, pošto je advokat od BIA tražio podatke o eventualnom nadzoru i praćenju Cvijana, kao i zahtev VJT da mu omogući uvid u spise predmeta.

- Povodom Vašeg zahteva za pristup informacijama od javnog značaja … obaveštavamo Vas da je postupajući zamenik u predmetu tužilaštva pod oznakom Ktr br. 364/18, tada dežurni zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - glasio je odgovor Višeg javnog tužilaštva u glavnom gradu.

Upravo zbog toga stiče se utisak da se nešto krije, kad je Cvijanova smrt u pitanju, pogotovu što je Poverenik za informacije od javnog značaja u dva navrata ukinuo odluku tužilaštva, pošto mu je Ninić zbog odbijanja VJT tražio uvid u spise predmeta. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati