Hronika

Direktno.rs

12. 09. 2021. 19:10 27

Šta se krije iza lažne vesti tabloida o hapšenju bivšeg policajca u NS?

Skoro svi režimski mediji objavili su da je u velikoj akciji policije, 5. septembra, uhapšen osumnjičeni za ubistvo Uroša Stefanovića u Novom Sadu, Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac. Međutim, posle samo nekoliko sati vest je povučena, da bi ostala samo na režimskom portalu Srbija Danas.

- Novosadska policija je posle brzog i efikasnog operativnog rada, navodno je, kako se nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi 2. septembra u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, uhapsila Dalibora Bogdanovića Boću, D.F. i još jednu osobu, čiji identitet još nije poznat - glasila je vest režimskih medija.

Dva dana nakon povučene vesti, osvanula je nova, da je policija raspisala poternicu za njim.

- Policija je po nalogu tužilaštva raspisala potragu za policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom (44) zbog sumnje da je organizovao pokušaj likvidacije Gorana Kovačevića Goranca u četvrtak u Novom Sadu - preneo je tabloid Kurir.

Zašto je prvo puštena vest o hapšenju Bogdanovića, a zatim povučena, ostaje misterija. Međutim, imajući u vidu Bogdanovićevu prošlost i veze sa određenim političkim i kriminalnim strukturama, onda i ne čudi toliko. Isto važi i za Gorana Kovačevića Goranca, koji je bio meta napada u kojem je stradao njegov telohranitelj Stefanović.

Naime, kako se može saznati o Bogdanoviću, radi se o bivšem radniku novosadske policije. Bogdanović je bio ranjen, 3. novembra 2014. godine, sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Bogdanović je poznat pravosudnim organima već godinama zbog bliskih veza sa osobama iz kriminalih struktura, zbog čega je svojevremeno i izbačen iz policije, nakon što je prvo prebačen iz interventne jedinice na administrativne poslove, pisali su tada domaći mediji.

U ranijem periodu je, prema navodima medija, radio i kao lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV-a, a bio je i komesar za bezbednost FК Vojvodina.

Njemu se trenutno sudi po optužnici za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. Preživeo je nekoliko atentata, a u jednom je ostao bez noge.

Ranjeni u pucnjavi, Goran Kovačević Goranac, je osuđivani narko-diler, koji se dovodi u vezu sa Srpskom naprednom strankom i "prljavim poslovima" koje za nju obavlja, a zauzvrat mu Vučićevi funkcioneri, od gradonačelnika do direktora javnih preduzeća obezbeđuju poslove, navedeno je u saopštenju SSP Novi Sad.

Kakvo zamešateljstvo je u pitanju, saznaćemo uskoro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati