Hronika

Direktno.rs [ Izvor: 021.rs ]

31. 07. 2021. 08:53 14

KOLIMA NA GRAĐANE, VIŠE IH UDARENO: Incident na protestu "Pravda za Ninu" (VIDEO)

Na protestu "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu, gde je bila blokirana ulica, došlo je do incidenta. Nekoliko ljudi je povređeno nakon što je žena, za koju građani tvrde da je zamenik tužioca, kolima krenula na njih.

 

Građani, porodica i prijatelji Nine Rađenović, 21-godišnje devojke koja je nastradala 6. juna nakon što je na nju naleteo automobil pri velikoj brzini, blokirali su Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu.

Kako prenosi 021.rs, građani koji su u blokadi u Preradovićevoj ulici, oko 22 sata, primetili su automobil koji je stajao nekoliko desetina metara dalje i u kojem je, kako su rekli, bila jedna zamenica novosadskog javnog tužioca.

Građani su prišli, a žena je tada upalila kola i udarila nekoliko građana koji su bili iza automobila.Došlo je do rasprave, a žena je zatim izašla iz svojih kola i otišla do policijskog vozila. Građani su okružili taj policijski automobil i ne dozvoljavajući mu da ode.
Na mesto protesta stiglo je još ekipa policije, Žandarmerija, Hitna pomoć, a došao je i načelnik novosadske policije Slobodan Malešić.

Takođe, povećao se i broj građana na protestu. Hitna pomoć odvezla je jednu ženu koja se žalila da joj je u incidentu povređena noga.


Nakon što je posle 1 čas iza ponoći dežurni viši tužilac izveo uviđaj u prisustvu policije, građani su dozvolili da se žena koja je bila u kolima odveze u Klinički centar Vojvodine na vađenje krvi i dalje uzimanje izjave.

Posle svega što se dešavalo, građani i porodica su odlučili da protest i blokadu za sada prekinu i da se drže prvobitnog dogovora da tužilaštva daju rok od sedam dana da reaguje i pritvori osumnjičenog, a u slučaju da ne bude reakcije, novi protest bude u petak 6. avgust u 20 časova na istom mestu i da tada počnu sa dvadesečetvoročasovnim blokadama Preradovićeve ulice do ispunjenja zahteva.

Podsetimo, građani zahtevaju da vozač, koji je pušten da se brani sa slobode, bude u pritvoru. Inače, radi se o mladiću starom 21 godinu iz Sremskih Karlovaca. Porodica se žali i na spor istražni postupak i tvrdi da je prvo saslušanje mladića koji je bio za volanom, zakazano za 10. septembar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati