Hronika

Direktno.rs

08. 07. 2021. 18:59 26

Biljana Popović tužila Stefanovića i IZGUBILA (FOTO)

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je tužbu Biljane Popović koju je podnela protiv zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića, za uvredu časti i ugleda. Popović je tužila Stefanovića zbog toga što je izneo u javnost informaciju da je kupila stan od 211 kvadrata u vrednosti od 400.000 evra, a plata joj je u to vreme bila 186.212 dinara.

- Danas je Sud prvostepeno odbacio tužbu Biljane Popović Ivković protiv mene jer sam pitao kako je uspela da kupi stan vredan bar 400 hiljada evra, sa platom od 186 hiljada dinara - napisao je Stefanović na Tviteru.

Podsetimo, Stefanović je u januaru prošle godine objavio informaciju da je tadašnja državna sekretarka MUP-a Biljana Popović kupila stan u vrednosti od 400.000 evra, a plata joj je iznosila 186.212 dinara.


- Nalazimo se ispred Agencije za borbu protiv korupcije, koja je izgubila svoj smisao u naprednjačkoj Srbiji. Predstaviću tri šampiona u pribavljanju imovine, koji ne mogu da objasne odakle im sve to. Prvi šampion je Biljana Ivković Popović, koja je nedavno kupila stan od 193 kvadratna metra na Vračaru za 400.000 evra, sa platom 186.212 dinara, što je tri puta više od prosečne plate policajca - rekao je tada Stefanović.

- To je ona gospođa koja postrojava policiju. Ona je sa tom ne malom platom kupila stan od skoro 200 kvadrata u srcu Beograda. Stan je kupila od Bobana Orlića, poslovnog partnera Gorana Veselinovića, kuma Aleksandra Vučića. Imamo izvode iz Katastra, postoje pisani dokazi za ovo što govorimo. Postavlja se pitanje kako i na koji način je to uspela, tražimo da nam objasni to - pričao je Stefanović.


Na kraju se ispostavilo da stan nema 193, već 211 kvadrata i da se nalazi na Savskom vencu. Popovićeva je u više navrata optuživala Stefanovića da laže, te ga je na kraju tužila i tražila 500.000 dinara odštete, radi naknade nematerijalne štete.

Sud je prvostepeno odbacio tužbu, a pomenuta je u obavezi da Stefanoviću nadomesti sudske troškove u iznosu od 35.400 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati