Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Nova ]

22. 06. 2021. 09:08 3

Vuletić predaje MUP dokaze o vezi vlasti sa Belivukom

Profesor Vladimir Vuletić, koji je proteklih meseci u više navrata govorio o zloupotrebama u FK Partizan, ali i kriminalnim radnjama Veljka Belivuka, dostaviće danas Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) dokaze o povezanosti između visokih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i uhapšenog vođe navijača.

Vuletić će danas u 12 časova dostaviti dokaze o povezanosti između pojedinih funkcionera vladajuće stranke i pripadnika grupe Velje Nevolje. Naime, radi se o dokazima koji se odnose na restoran na Partizanovom stadionu, a u kome je, nakon pada klana Velje Nevolje, pronađen sakriveni bunker, u kome je pronađen snajper.

Kako su mediji ranije prenele, tada je uz snajper nađeno i sedam različitih cevi, najsavremenija optika, kao i meci koji probijaju blindirano vozilo i pancir. Inače, reč je o bunkeru koji se nalazi na stadionu, a koji su koristili pripadnici grupe Veljka Belivuka.

Zamenik načelnika UKP i vršilac dužnosti načelnika SBPOK Ninoslav Cmolić, ubrzo nakon pronalaska bunkera, otkrio je šta se nalazilo u njemu.

„Pronašli smo izvesnu količinu narkotika, oružja, materijalnih i bioloških tragova. Ono što smo tražili – mi smo to i našli. A, to se vezuje za najveća krivična dela, ubistva i sakaćenja ljudi. U šteku na stadionu Partizana je zatečeno 10, 15 lica, ali oni nisu članovi ove kriminalne grupe, samo su legitimisani. Sam stadion Partizana ima mnogo tih, što skrivenih, što neskrivenih prostorija, to ćemo tek utvrditi. To nije bunker, već ozbiljno opremljena prostorija koja je njima data na korišćenje. I to treba pitati upravu Partizana zašto su ih dobili“, istakao je Cmolić ranije.

Podsetimo, Vuletić, koji će danas SBPOK-u priložiti dokaze o vezi između restorana na stadionu Partizana i funkcionera SNS, proteklih meseci u više navrata je govorio o kriminalnim aktivnostima pomenute grupe, ali i njihovoj saradnji sa visokim funkcionerima.

Inače, kriminalna grupa Veljka Belivuka uhapšena je početkom februara u velikoj akciji MUP i BIA. Sumnjiče se za teška krivična dela, poput otmica, ubistva i iznuda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati