Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

03. 06. 2021. 15:24 5

Nadrilekarka saslušana, rekla da su klijenti "sami krivi"

Olgica Markanović, vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas" u Beogradu i salona lepote u Banjaluci, saslušana je danas zbog sumnje da je počinila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi jer je u periodu od aprila prošle godine do marta ove u neregistrovanom estetskom studiju pružala medicinske estetske usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, Markanovićeva je na saslušanju iznela svoju odbranu i negirala je navode krivične prijave. Ona je izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile "kozmetičke prirode" i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

- Tretmane je, kako je tvrdila, pacijentima pružala uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko. Rekla je i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja - kažu iz tužilaštva.

Markanovićeva se sramno branila okrivljujući unakažene pacinete da su sami krivi za posledice, jer su "problemi mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila)".

Podsetimo, Markanovićevoj se stavlja na teret da je u periodu od 1. aprila prošle godine do 15. januara 2021. godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Drinička br. 8, za novčanu naknadu, bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, gde je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i sl.) i usmenim putem pacijentima prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata – oštećenih.

U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J. T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati