Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Vijesti ]

21. 04. 2021. 11:10 0

PANCIR ZA VOĐU Policija vodi Kašćelana, uhapšeni i njegovi saradnici (VIDEO)

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, uhapšeni su u Kotoru, rečeno je Vijestima iz vrha Uprave policije. Osim njih, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su još tri osobe, a tragaju za još nekoliko članova i organizatora te kriminalne grupe.

Na video snimku koji je objavila Uprava policije Crne Gore vidi se kako Slobodana Kašćelana sprovodi policija, kao i njegove saradnike. Vođi Kavčana je stavljen pancir, s obzirom na to da je on više puta bio meta, i da je nedavno sprečena njegova eventualna likvidacija.

- Uhapšeno više lica. Aktivnosti su u toku - objavljeno je na njihovom Tviter nalogu, na kom je i postavljen snimak akcije.

Jedan član organizovane kriminalne grupe "kavači" uhapšen je u Pljevljima. Među uhapšenima je i kum drugog navodnog vođe kavčana, Radoja Zvicera, za kojim se još traga.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Podsetimo, Kašćelan se sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. On je u decembru 2018. godine uhapšen u Češkoj zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je tada osumnjičen da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I. M.

Kotoranin je preživeo atentat u Novom Sadu 2016. godine. Posle toga je za njim raspisana poternica.

U decembru 2019. godine je pušten iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode. Takva odluka doneta je nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protiv vrednosti nekretnina.

Kako je sprečena likvidacija Kašćelana 

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala nedavno su, kako je saopšteno, sprečili ubistvo Kašćelana. Prema tim navodima, trebalo je da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Kašćelan je  trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu - plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili...

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana "prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela", ne pojašnjavajući detalje gdje i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati