Hronika

[ Izvor: Mediji ]

20. 04. 2021. 10:12 40

Tužilaštvo otvara predmet "Palma": Svedoci će biti saslušani

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiraće danas predmet povodom navoda iznetih na konferenciji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini.

- Mi imamo saznanja iz medija i inicijativu koja je dobijena od strane Dragana Markovića, kojom se zahteva utvrđivanje svih okolnosti, zbog čega ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrđivanja eventualnih postojanja krivičnih dela - rekao je danas Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Navodi da Tužilaštvo kreće u prikupljanje svih potrebnih obaveštenja u okviru predistražnog postupka.

- U ovom predmetu ima dosta lica, a trenutno nemamo elemente ni za jedno krivično delo, ni jednog konkretnog izvršioca jer ih ima više kao označenih. Mi treba da utvrdimo da li ima elemenata i za koje krivično delo. U okviru predistrage u policiji će biti saslušani svedoci - kaže on. 

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je juče na konferenciji za medije da su se "monstrumi iz vlasti" izopačili i da rade stvari koje vezuju za mafiju, napominjući da prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, "podvodi žene i devojčice".

- Podvođenje žena i devojčica ne idu samo uz mafiju. One su gotovo svakodnevica u našoj Srbiji. Danas znam da je podvođenje žena i devojčica svakodnevna stvar u Jagodini u kojoj vlada Dragan Marković Palma - navela je Tepić.

Potpredsednica SSP je na konferenciji prikazala i video snimak izjave nekadašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je tvrdi da je svedočio podvođenju devojčica.

Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, reagovao je tim povodom i odbacio optužbe.

- Laž, laž, laž - rekao je Marković.
Zanimljivo, premijerka Ana Brnabić je u vreme dok je bila ministarka u intervjuu za režimske medije otkrila da ju je Palma zvao na tzv. bunga-bunga žurke.

- Zvao je me da učestvujem na njegovim bunga-bunga žurkama. Na tim bunga-bunga žurkama se zabavljamo, pevamo, tu mogu da se ljube muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima - kazala je ona 2017. godine za režimski tabloid "Kurir".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati