Hronika

S. M.

17. 04. 2021. 17:10 6

"Vezala sam psa za klupicu, i UKRALI SU GA": Stigla presuda

Lizabeta S. (45) iz Niša je presudom Osnovnog suda u Nišu osuđena na zatvorsku kaznu od tri meseca, uslovno na godinu dana jer je ukrala vlasničkog psa Blekija. Nišlijka je priznala krivično delo nakon što je policija reagovala po prijavi vlasnice psa Lole Cvetković (30) iz Niša. Sve se dogodilo 22. juna 2019. godine, a presuda je doneta nedavno. Pas je ukraden ispred „Tempa“ a postoji i snimak same krađe, koji je bio jedan od ključnih dokaza.


- Krenuli smo u selo i svratili da kupimo šta nam je potrebno. Bilo je pretoplo, pa psa nismo smeli da ostavimo u kolima, a u marketu je zabranjeno uvođenje ljubimaca. Pitala sam radnika obezbeđenja da ga vežem za klupicu. Kada smo izašli, više ga nije bilo. Uhvatila me je panika i odmah sam zatražila da nam pokažu snimke, pošto je prostor pokriven kamerama. Reč je o rasi malti pu i imamo ga bukvalno do rođenja 2016. godine - kaže Lola Cvetkovvić za naš portal.

Ona dodaje da se na snimku lepo videlo kako je žena prišla psu, pomazila ga, a onda otkačila sa povoca i povela sa sobom. Lola je odmah otišla u policiju i prijavila krađu. Psa su zaveli kao predmet.

- Onda kreće potraga. Na sreću posle par dana, kako se o ovom slučaju putem medija saznalo, kontaktirao me izvesni Miki i rekao da je pas kod njega, te da traži novac da mi ga vrati. Pristala sam da se nađem sa njim, a ispostavilo se da je on sin žene koja je ukrala psa. U čitavom postupku mi je mnogo pomogao moj advokat i prijatelj Dimitrije Dimić, koji mi je rekao da nikako ne idem sama, već sa policijom. Tako je i bilo, a taj Miki je na dogovoreno mesto došao skuterom i nije poveo psa. Iznenadio se kada je video policiju, pa je morao da nas odvede do svoje kuće i do psa - seća se Lola onoga što se dešavalo.

Pas je vraćen, a protiv žene, odnosno Lizabete S. je podneta prijava za krivično delo krađe.

- I nedavno je stigla presuda. Zadovoljna sam njome i iako su me uputili na privatnu tužbu, neću da idem dalje. Meni nije potreban novac, ja sam samo želela da se naš pas vrati kući. Želela sam i da skrenem pažnju svima koji olako kradu vlasničke pse da obrate pažnju, jer kao što vidite, zbog toga se ide u zatvor - dodaje Lola.

Za njenu porodicu Bleki je ravnopravan član. Odaje nam tajnu da su ga dobili kada su suprug i ona rešili da žive zajedno i da im je on, kako kaže, prvo dete. Ovo je jedna od retkih presuda za krađe vlasničkih pasa, a Loli je u čitavoj prči najviše pomogli pravna pomoć prijatelja advokata, koji je upućivao kako da se postavi u ovom slučaju.

- Kasnije sam čula da kradljivci pasa tako rade i po nekoliko puta zakazuju sastanke sa vlasnicima, uzimaju im novac i često nikada i ne vrate psa. Ja sam poslušala Dimitrija i čim su me kontaktirali, obavestila sam policiju - savetuje Lola sve koji su u ovoj situaciji da dobro obrate pažnju i ne dozvole da im iznuđuju novac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati