Hronika

[ Izvor: Mediji ]

06. 04. 2021. 17:38 11

Izdata naredba za privođenje Čede Jovanovića

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je naredbu za privođenje Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a na saslušanje, s obzirom na to da već u više navrata, a bez opravdanja, izbegava dolazak u ovu instituciju kako bi dao svoj iskaz.

Tako će Jovanovića policija privesti 25. juna, a zbog toga jer je osumnjičen da je u julu prošle godine reketom pretukao trenera i vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" i naneo mu teške povrede.

Zanimljivo je da zbog ovog krivičnog dela Tužilaštvo i policija nisu mogli da pronađu lidera Liberalno-demokratske partije, a on je, primera radi, prošle nedelje gostovao na Radio-televiziji Srbije u specijalnoj emisiji o hapšenju Slobodana Miloševića.

Nakon što se pojavila ova informacija, oglasio se i sam Čedomir Jovanović.

- Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici - navodi Jovanović za "Blic".

On tvrdi da je u poslednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

- Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletela na moje obezbeđenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držali blokirano pola Voždovca rekli su da je po sredi greška. Od kada je počela da se emituje serija "Porodica" bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana - navodi Jovanović.

Poziv je datiran na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.

- Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam suđenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnik sudom dobio - pita Jovanović i kaže da je namera onih koji ovo čine da on izađe i kaže "kako ga Aleksandar Vučić maltretira kao Slobodan Milošević nekad".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati