Hronika

[ Izvor: Beta ]

08. 03. 2021. 16:46 0

Tragedija zbog prepravki unutrašnjih instalacija

Društveno preduzeće "Novi Sad Gas" saopštilo je danas da je do curenja gasa, usled čega je preminuo bračni par u tom gradu, došlo uoči prepravki unutrašnjih gasnih instalacija u njihovom domu bez ovlašćenih servisera. To preduzeće je izrazilo duboko žaljenje zbog smrti bračnog para književnika iz Petrovaradina, Ileane Ursu Nenadić i Milana Nenadića.

- U ovom i u nekoliko sličnih slučajeva slične vrste uočen je problem održavanja, prepravki i popravki na unutrašnjim gasnim instalacijama, koje potrošači vrše samostalno ili bez asistencije ovlaštenih stručnih servisera, što je uzrok ovakvih i sličnih nemilih dogadjaja - navodi se.

Dodaje se da će zbog prevencije takvih događaja „Novi Sad Gas“ sa februarskim računu za gas svim potrošačima uputiti i obaveštenje kako da obezbede unutrašnje gasne instalacije, uz podsećanje da su u obavezi da prilikom svih radova na njima angažuju ovlaštene servisere.

- Unutrašnja gasna instalacija obaveza je vlasnika stana ili objekta i distributer, u skladu sa Zakonom o energetici, pruža uslugu kontrole prilikom priključenja potrošača na mrežu. U kasniji postupak održavanja nema uvid, niti bez poziva potrošača može da pruži bilo kakvu pomoć u vidu saveta ili informacije - navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća su upozorili da su strogo zabranjene sve prepravke i popravke unutrašnjih gasnih instalacija, bez prethodne aglasnosti i odobrenja distrubutera gasa.

Posebno su istakli da „fasadne kombi bojlere“ nikako ne bi trebalo priključivati na dimnjake jer za to nisu predviđeni, kao što se ne bi smeli koristiti bilo kakvi gasni uređaji koji nemaju termozaštitu.

- Ukoliko građani iz bilo kog razloga primete curenje gasa u kućnom merno-regulacionom setu ili neprimereno karakteristične mirise potrebno je da odmah obaveste distributera gasa radi provere - piše u saopštenju.

Bračni par književnika iz Novog Sada nađen je u nedelju mrtav u njihovoj kući u Petrovaradinu, a uzrok je curenje gasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati