Hronika

Direktno.rs

07. 03. 2021. 07:20 13

Vuletić: Vučiću i Vuline, uzurpatori, tužiću vas sudu

Vladimir Vuletić, profesor na pravnom fakultetu i donedavni potpredsednik Partizana, najavio je tužbe protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina. Oni su na konferenciji za medije, posvećenoj borbi, kako su rekli, protiv mafije, najavili otkrivanje pojedinosti u vezi Vuletića i kriminalne grupe oko Veljka Belivuka.

- Videćete i čuti narednih nedelja sve o tom Vuletića. Voleo bih da je u stanju da oseti stid i trebalo bi da ga bude sramota. On odlično zna zbog čega bi trebalo da ga bude sramota, nadam se da se stidi zbog onoga što je radio. Ima jedna pesma koju mu pevaju navijači. Znaju svi zbog čega bi trebalo da se stidi, ali ne smemo da govorimo još. Šta ćete, to je samo jedan u nizu - odgovarali su na nameštena pitanja Vučić i Vulin.

Vuletić, naravno, reagovao je po završetku obraćanja javnosti predsednika i ministra.

- Sledstveno ovome, podeću krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu protiv predsednika Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS. Istovremeno cu obavestiti ambasade zemalja Kvinte i sve ostale relevantne evropske institucije o jezivoj uzurpaciji sudske vlasti - najavio je Vuletić na svom Tviter nalogu.

U toku prošle noći osvanuo je još jedan tvit profesora i bivšeg čelnika Partizana.

- Duplo više vremena je posvećeno jednom univerzitetskom profesoru nego temi zbog koje je sazvana impotentna KZM. Ovo je eklatantan primer učinjenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz čl.138, st.2 KZ. istovremeno preko 7 TV stanica sa nacionalnom frekvencijom - napisao je Vuletić i nastavio:

 - Ukoliko sumnjate da sam učinio bilo kakvo krivično delo podnesite krivičnu prijavu tužilaštvu, neka tužilaštvo postupa i odlučuje po njoj, ali nemojte bestidno gaziti i ovo malo preostale nezavisne sudske vlasti preuzimajući funkciju tužioca i to pred prisutnim tužiocem - zaključio je Vuletić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati