Hronika

Direktno.rs

07. 03. 2021. 07:03 4

A, NIJE NI SASLUŠAN Eleza stavili na čelo "oružane pobune", kao da je general!

Dok su provladini mediji danima na naslovnim stranama objavljivali da je Darko Elez (41) sa Veljkom Belivukom planirao oružanu pobunu u Srbiji, umesto istage o tim, više nego teškim optužbama (bar u štampi), "vođa pobunjenika" je izručen Bosni i Hercegovini, gde se ispituje njegova povezanost sa organizovanim kriminalom.

Da li su te medijske optužbe bile utemeljene nekim saznanjima i dokazima bezbednosnih službi ili im je više za cilj bio da građani, po ko zna koji put, govore o ugroženosti vladajućih struktura, nije poznato.

Činjenica je da je Elez u tim režimskim tekstovima opisivan kao neko ko je planirao oružanu pobunu, ubistvo nekoliko najviših državnih funkcionera, pa i samog predsednika Vučića i da je sa Belivukom hteo da preotme vlast. Prema tvrdnji tabloida, navodno je imao kontakte sa brojnim ljudima iz policije, pravosuđa.

Ukoliko je Elez zaista planirao to što tvrde mediji naklonjeni SNS-u, pitanje je zašto ga je država Srbija izručila bosansko-hercegovačkom pravosuđu, a tu odluku je potpisala ministarka pravde Srbije Maja Popović. Ona je samo aminovala odluku Apelacionog suda o ekstradiciji Eleza, iako je imala pravo da odbije da potpiše izručenje, što bi se i očekivalo u slučaju da je država Srbija imala nekih saznanja o eventualnom planu o oružanoj pobuni.

Ovaj rođeni Bosanac, koji je pre dosta godina dobio i državljanstvo Srbije, u pritvoru, ekstradicionom, u Beogradu je proveo skoro dva i po meseca i za to vreme prema saznanjima Direktno.rs nijednom, ali nijednom nije saslušavan, ni u svojstvu građanina, a kamoli osumnjičenog, na okolnosti pripremanja oružane pobune!

Tek pred samo izručenja BiH, Elez je odveden na poligraf, gde je kako je tvrdio njegov advokat "prošao sva pitanja o pokušajima ubistava Vučiću i Milorada Dodika".

Elez je u nadležnosti bosansko-hercegovačkog pravosuđa i ispituje se da li je povezan sa ubistvom Siniše Milićevića Tigra. Vlasnik kafića i svadbenog salona "Rodeo" u Istočnom Sarajevu, ubijen je u junu 2018. u sačekuši ispred zgrade u naselju Dobrinja, kada je nepoznati napadač u njegova leđa ispalio četiri hica iz pištolja.

A državi Srbiji ostaje da prikuplja dokaze za tvrdnje tabloida, i ukoliko ih nađe, da se nada dobroj volji bosanskog pravosuđa da Eleza vrate Beogradu, naravno, ako tamo ne bude osuđen za ona krivična dela zbog kojih je i izručen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati