Hronika

Direktno.rs

14. 02. 2021. 12:28 30

KO LAŽE? Velja Nevolja posvađao Bakareca i Đuku

Da postoje ozbiljna neslaganja unutar SNS po pitanju organizovanog kriminala u Srbiji, svedoče i dve dijametralno suprotne izjave naprednjačkih perjanica: narodnih poslanika Vladimira Đukanovića i Nebojše Bakareca. A povod je Velja Nevolja.

Pre samo pet dana, govoreći o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, Nebojša Bakarec, poznat po promociji knjige Predraga Popovića "Moralni portret Aleksandra Vučića - Politička fukara", doveo je u vezu ovu kriminalnu organizaciju, a sa kim bi drugo, nego Draganom Đilasom, liderom SSP.

- Setimo se pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici 2015. Setimo se snajper naslovnica, i targetiranja predsednika Vučiću u NIN-u, Danasu, i drugim Đilasovim medijima. Setimo se da Đilas i bratija pripremaju teren od 2018. godine, kada počinju da šire laži o Vučićevom fašizmu u Srbiji. Setimo se silnih pretnji ubistvima Vučiću i i članovima njegove porodice, setimo se silnih pretnji đilasovaca - javnih ličnosti, koji već 3 godine prizivaju nasilnu promenu vlasti, u krvi, na ulici. Кonačni dokaz je isplivao posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk - rekao je Bakarec, inače nekadašnja dika i ponos Vojislava Koštunice.
On je dodao i sledeću nebuloznu izjavu:

- Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk pripremao atentat na predsednika Vučića, po nalogu svog političkog krila? Da li je baš slučajno tajkun Dragan Đilas, 2.2.2021., dva dana pre hapšenja mafije, besramno optužio Vučića da je uveo neofašizam u Srbiju. Đilas je tom prilikom bezumno optužio 30 država EU i severne Amerike da već 9 god podržavaju neofašizam u Srbiji, citiram Đilasovu gadost: ?Zapadna Evropa i Amerika već 9 god direktno daju podršku Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju?. Na stranu to što je samozvani šef opozicije, tj. poraženih snaga bivšeg režima, pokušao da nas posvađa sa celim svetom, ali ova suluda Đilasova optužba baš liči na pripremu terena. Da li je Đilas na čelu naručilaca i finansijera pripremanog atentata na predsednika Vučića? Setimo se da oligarh Đilas ima ogromna materijalna sredstva na raspolaganju, i bezumnu mržnju prema predsedniku Vučiću.
Međutim, jutros je, kao grom iz vedra neba isplivao apel Vladimira Đukanovića Aleksandru Vučiću, u kojem ga poziva na suočavanje sa istinom, odnosno, ulogom SNS u potpomaganju organizovanog kriminala. 

- Nama smo glavni protivnici mi sami. Nema veće opozicije po vas i po Srpsku naprednu stranku do sama Srpska napredna stranka, odnosno onaj njen deo koji je umislio da preko vaše grbače stvara sebi imperije gde bi vas ostavio bez ikakve vlasti, a sebi obezbedio suštinsku vlast praveći paralelnu državnu strukturu. Predsedniče, da se ne lažemo više, istina je da banda Veljka Belivuka nije mogla da radi sve to što je radila a da nije imala ozbiljnu logistiku naših ljudi - konstatovao je Đukanović, koji brani prvooptuženog u aferi "Joavnjica", Predraga Koluviju, i dodao:
- Vreme je da se suočimo sa istinom i da suočimo narod sa istinom. Ona je, opet ponavljam, najbolji lek i najubojitije oružje. Čekam da to uradite, odnosno da svi mi koji smo uz vas zajedno sa vama to uradimo. Ukoliko se to ne učini, uz svo moguće poštovanje prema vama i razumevanju šta je politika i kakvi su kompromisi u njoj ponekad potrebni, sebe više ne vidim u daljem aktivnom bavljenju politikom.

Postavlja se sad otvoreno pitanje, ko od dvojice naprednjačkih perjanica laže: Bakarec ili Đukanović. Da li je Velju Nevolju stvorio Đilas ili SNS? Sve ovo svedoči da u SNS bukti rat velikih razmera i da vlada potpuno rasulo gde svako vuče na svoju stranu. Ako ne mogu da se dogovore i usaglase oko organizovanog kriminala, kako su uopšte u stanju da vode državu?

Dajte, ljudi, usaglasite se više!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati