Hronika

S. M.

19. 11. 2020. 14:28 0

Pokušali da opljačkaju lekara, on doživeo infarkt

Niška policija uhapsila je Prokupčane  B. K. (44), V. K. (41), R. K. (44) i I. M. (36),  jer su 27. oktobra ove godine u Merošini pokušali razbojništvo u privatnoj kući sa lekarskom ordinacijom, tokom kojeg je tamošnji vlasnik doživeo infarkt.

Kako je saopštila Policijska uprava u Nišu, B.K. i V.K. su provalili kuću u nameri da je opljačkaju, a kada se pojavio vlasnik, zadali su mu više udaraca. 

Druga dvojica uhapšenih R.K. i I.M. su ih čekali u vozilu koje su iskoristili za bekstvo. Kako su tada objasnili izvori upoznati sa ovim slučajem, penzionisani lekar S.T. (76) je usled uzbuđenja i napada imao srčani zastoj, zbog čega je hitno prebačen na nišku Kliniku za kardiologiju gde je imao hiruršku intervenciju. 

- U prizemlju kuće mu je ambulanta u koju su razbojnici pokušali da uđu. Jedan je razbio prozor i uvukao se u prostoriju dok je drugi ostao napolju i čuvao stražu. Lekar je čuo lomljavu, sišao u prizemlje i zatekao razbojnika. Počeli su da se gušaju, pa je lopov odustao i sa svojim saučesnikom pobegao. Međutim, S.T. se uzbudio zbog traumatičnog događaja i doživeo infarkt. Na svu sreću, pre nego što mu je pozlilo, uspeo je da pozove policiju koja mu je pružala pomoć dok nije stiglo sanitetsko vozilo i prebacilo ga u nišku bolnicu -  objasnili su naši sagovornici. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni tužiocu. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati