Hronika

[ Izvor: Mediji ]

28. 10. 2020. 17:36 6

SLUČAJ "JOVANJICA" Odbrana Koluvije optužuje MUP

Suđenje Predragu Koluviju, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kome je novembra prošle godine zaplenjeno skoro četiri tone marihuane, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, izlaganjem dokaza odbrane optuženih. Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa prvooptuženog Koluviju, tvrdi da je policija tokom konfiskovanja skinula individualnu dekleraciju sa zaplenjenih biljaka, čime je izgubljen njihov trag.

Advokat Dobričanin Nikodinović ponovo je osporavala optužnicu i dokaze koje tužilaštvo prikupilo tokom istrage, tvrdeći da na plantaži nije pronađen kanabis, već industrijska konoplja za koju su vlasnici imali sve neophodne dozvole.

Ona je u više navrata istakla da su dokazi u ovom postupku pribavljeni na nezakonit način. Tokom današnjeg pretresa ona je dovela u pitanje naredbu o pretresu restorana „Jovanjica“, jedne od tri lokacije na kojoj je izvršen pretres tokom istrage, tvrdeći da taj dokument nikada nije dostavljen prvookrivljenom Koluviji i da nije tačna tvrdnja tužilaštva da je on bio korisnik pomenutog ugostiteljskog objekta.

- Zanima me ko je sve to smislio. Predlažem sudu da u svojstvu svedoka sasluša sudiju za prethodni postupak koji je potpisao ovu naredbu - rekla je ona.

Tokom svog izlaganja, advokatica je istakla i da jedan od optuženih, Stevan Holić, nije bio prisutan prilikom pretresanja njegove kuće. Ona je istakla da se manipuliše dokazom kojim tužilaštvo pokušava da dokaže da je kuća Holića bila jedno od mesta izvršenja krivičnog dela i na kojem je, prema optužnici, zaplenjen deo marihuane.

Ona je navela i da u optužnici nije rečeno ko je, kada, na koji način osušio, isekao i spakovao kanabis pronađen na „Jovanjici“. Osvrnula se na to i da je na “Jovanjici” svaka biljka imala individualnu dekleraciju i svoj bar kod, svojevrsnu „ličnu kartu“. Ona je ponovila da je ove dokaze policija skinula tokom konfiskovanja, čime je prekinut dokazni lanac i trag biljkama izgubljen.

Podsetimo, većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funcioneri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati