Hronika

Direktno.rs

08. 10. 2020. 06:56 15

Zašto još nije uhapšen nasilnik iz Novog Sada koji je pretukao čoveka?

Dobro jutro. Ministre unutrašnjih poslova Nebojša Stefanoviću, da li je uhapšen manijak iz Novog Sada koji je slomio obe ruke onesvešćenom čoveku?

Prošlo je mesec i po dana otkako je javnost saznala za monstruozno premlaćivanje ispred novosadske kladionice Max Bet, u kojoj je batinaš obavljao funkciju direktora. Glavni osumnjičeni za ovo teško nedelo, u kojem su lomljene ruke onesvešćenom Miljanu Mandiću, piscu, scenaristi i dramaturgu iz Beograda, jeste Ivan Kontić, iz Nikšića, koji je i dalje na slobodi.

Nakon dosta kontroverzi u vezi skrivanja istine o ovom incidentu, javnost i dalje sklapa delove slagalice čitavog događaja, gde su uočeni ozbiljni propusti policije i drugih nadležnih organa.
Kontić je i dalje u bekstvu, iako je za njim raspisana zakasnela poternica. Javnost se sa pravom pita, šta je policija do sada uradila po tom pitanju, jer već nedeljama ne čujemo nove detalje u vezi istrage, a ceo slučaj polako već pada u zaborav.

Ovdašnja policija, koja se hvali neverovatnim uspesima u borbi protiv nasilja i kriminala, navodno je nemoćna u potrazi za nasilnikom koji se ruga čitavom sistemu. Ili je možda u pitanju namerno i organizovano skrivanje nasilnika, kako na površinu ne bi isplivale još gore stvari i povezanost države sa kriminalom.
Po principu "svako čudo za tri dana", režim Aleksandra Vučića smatra da će se bura stišati i da ćemo svi zaboravati šta se desilo, jer ionako pristižu nove afere koje će prekriti stare slučajeve.
Zato kao sasvim ispravno stoji pitanje Tviterašice upućeno Nebojši Stefanoviću. Mi dodajemo i "Zašto još nije uhapšen?" Poručujemo, nećemo zaboraviti čitav slučaj i stalno ćemo podsećati na obavezu državnih organa da odgovore na pitanja značajna za javni interes.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati