Hronika

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2020. 17:50 14

Identifikovan ubica Strahinje Stojanovića

Strahinju Stojanovića (30), koji je stradao u nedelju posle eksplozije džipa na Novom Beogradu, ubio je državljanin Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana međunarodna poternica. Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod Strahinjin džip i odmah potom pobegao, najverovatnije preko granice.

Kako beogradski mediji navode, reč je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, veruje se da je odmah posle zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodelima na već postojećoj poternici.

Policija je ustanovila da je plaćeni ubica iz Bosne čitav "posao" obavio biciklom. Nadzorne kamere snimile su ga u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" na Novom Beogradu, gde je Strahinja živeo. Tu je najverovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin džip BMW X5.

Isti biciklista snimljen je i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici Omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova devojka iz Kolumbije Sonja S. G. (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.

Inspektori su tokom uviđaja i pretrage terena u obližnjoj reci Savi pronašli bicikl koji je koristio ubica. Iako se na snimcima ne vidi lice ubice, pošto je imao kapu, kacigu i naočare, navodi se da je policija uspela da ga identifikuje, ali za sada nije saopštila njegovo ime.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati