Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

16. 09. 2020. 16:57 9

Policija tražila Kontića, a on bio u Tužilaštvu!

Osumnjičeni Ivan Kontić (30), za kojim je raspisana potraga zbog pokušaja ubistva M. M. (28), boravio je u prostorijama Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu 8. septembra kada je već pokrenuta istraga protiv njega!

Ovo su za 021.rs rekli u Osnovnom javnom tužilaštvu i naveli su da je bio u prostorijama kako bi regulisao oportunitet zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz 2018. godine u Sremskim Karlovcima, te da tada još nije bio identifikovan kao počinilac krivičnog dela od 24. avgusta.

- Tačno je da je dana 8. septembra 2020. godine osumnjičeni Kontić Ivan zaista pristupio u službene prostorije ovog tužilaštva, a u prisustvu branioca, ali samoinicijativno, bez prethodno upućenog poziva, radi primene odredaba o odlaganju krivičnog gonjenja povodom događaja iz 2018. godine. Međutim, u tom trenutku, a imajući u vidu sve prethodno navedeno, od strane Policijske uprave u Novom Sadu zvanično nije bio utvrđen identitet izvršioca krivičnog dela učinjenog dana 24. avgusta 2020. godine na štetu M. M, te ovo tužilaštvo nije imalo, niti je tehnički moglo imati saznanja da se u konkretnom slučaju radi o istom licu - kažu u tužilaštvu.

Oni dodaju i da osoblje koje radi na oportunitetu nema uvid u druge predmete tako da ni objektivno nisu mogli da imaju indicije da je Kontić učinilac dela od 24. avgusta, a nije postojala ni potraga koju raspisuje policija.

U ovom tužilaštvu navode i da nije tačna informacija da su o slučaju prebijanja obavešteni istog dana kada se i dogodilo, nego tek 4. septembra.

- O predmetnom događaju koji se odigrao 24. avgusta 2020. godine, kao i činjenici da je povodom istog životnog događaja već podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu od strane punomoćnika oštećenog M.M. za krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva, ovo tužilaštvo je prvi put obavešteno dana 4. septembra 2020. godine od strane Policijske uprave u Novom Sadu, u okviru usmenih konsultacija sa dežurnim zamenikom tužioca, odakle su upućeni na dalje konsultacije sa postupajućim zamenikom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, s obzirom da je tom tužilaštvu i podneta krivična prijava. Od strane Policijske uprave u Novom Sadu ovom tužilaštvu uopšte nije dostavljena krivična prijava sačinjena od strane te policijske uprave povodom događaja od 24. avgusta 2020. godine - navode u tužilaštvu za 021.rs.

Oni su naveli da su 11. septembra formirali predmet po pomenutoj krivičnoj prijavi podnetoj od advokata oštećenog M. M. i istog dana su policiji u Novom Sadu prikupili potrebne informacije, između ostalog i o identitetu počinioca. Napomenimo i to da je tužilaštvo ovo radilo na dan kada se na društvenim mrežama pojavio snimak prebijanja. U tužilaštvu kažu da su potom dan kasnije u konsultaciji sa Višim tužilaštvom njima predali predmet jer je delo prekvalifikovano u ubistvo u pokušaju.

Podsetimo da je Ivan Kontić u bekstvu, a da je u utorak uveće dvojici osumnjičenih za pomaganje određen pritvor do 30 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati