Hronika

[ Izvor: Telegraf ]

12. 08. 2020. 11:19 1

Novosađanka ispala iz žičare na Divčibarama, teško povređena

Prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta “Crni vrh” na Divčibarama. Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji su, probijajući se kroz blato i kaldrmu, stigli do vrha žičare, gde je bila povređena Novosađanka, koja je zadobila prelome ruku i povrede na glavi i leđima.

- Nakon dojave da je na vrhu ski-staze povređena žena koja ne može da se kreće, uputili smo se na lice mesta. Međutim, do vrha staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo vozilom morali da se probijamo kroz blato i kaldrmu, preko stare ski-staze i obodom planine - kaže za portal Patak online valjevski vatrogasac Vladimir Mitrović.

 

- Uspeli smo da je imobilišemo i smestimo u vozilo. Povređenu ženu smo spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Zbog činjenice da na toj trasi ne postoji put, cela akcija je trajala oko sat vremena - dodaje Mitrović.

 

Incident se dogodio u utorak popodne kada je Novosađanka sa visine od preko dva metra pala na kamenjar. Pretpostavlja se da ova žena, koja je bila u društvu prijateljice, nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški.

Nakon ukazane lekarske pomoći ona je transportovana u valjevsku bolnicu, a zbog dalje opservacije i lečenja, upućena je u Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati