Hronika

Lj. Stanković

17. 07. 2020. 13:54 7

SKANDAL Studenta Igora Šljapića oslobodili, pa ga opet vratili u zatvor na 30 dana

Igor Šljapić, student Elektrotehničkog fakulteta i aktivista Združene akcije "Krov nad glavom", ponovo je osuđen na 30 dana zatvorske kazne, nakon što mu je odlukom Prekršajnog apelacionog suda ukinuta prvobitna presuda kojom je bio oslobođen.

Naime, Šljapić je u utorak pušten iz KPZ u Padinskoj Skeli, gde je bio od subote uveče. Međutim, dan kasnije, 15. jula Prekršajni sud je predmet vratio na ponovni postupak.

U obrazloženju presude navodi se da je sudija odbranu studenta ocenio kao neosnovanu i unapred smišljenu u cilju izbegavanja prekršajne odgovornosti, a iskaz svedoka policijskog službenika kao logičan, uverljiv i nepristrasan, jer kako piše, službeno lice nema razloga da neosnovano tereti okrivljenog.

Šljapić je negirao navode da je vređao policajca, rekavši mu: "Je**m ti ma**r smr*de, vrati mi ličnu kartu, moraš da mi kažeš zašto me privodiš ništa nisam uradio".

Takođe, u presudi piše da počinjeni prekršaj ukazuje na veći stepen krivice učinioca, jer se u tri navrata oglušio o upozorenje policijskog službenika, ispoljivši drskost i bezobzirnost i jer je učestvovao na neprijavljenom javnom okupljanju na kojem je naneta velika materijalna šteta od 3.572.000 dinara samo Sekreterijatu za javni prevoz, a da je ostalim Sekreterijatima i preduzećima naneta šteta u iznosu većem od 40.000.000 dinara.

Podsetimo, student ETF-a je uhapšen u subotu uveče i po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora, nakon što je mirno protestovao sa transparentom na kome je pisalo "Stop nasilju".

Žalbu njegovog advokatskog tima je žalbeno veće Apelacionog prekršajnog suda prihvatilo, nakon čega je on u utorak uveče pušten kući.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati