Hronika

[ Izvor: Insajder ]

29. 01. 2020. 16:50 0

Jutka prekršio uslovnu, preti mu zatvor

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, koji je zbog prikrivanja imovine osuđen uslovno na osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, prema podacima do kojih je došao "Insajder", Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio vlasništvo nad stanom u strogom centru Beograda, u ulici Svetozara Markovića. Time je Jeličić prekršio uslovnu kaznu. Zaprećena kazna za krivično delo prikrivanja imovine je od šest meseci do pet godina zatvora.

Milutin Jeličić uputio je zvaničan zahtev za upis vlasništva nad stanom u ulici Svetozara Markovića u centru Beograda. A to znači da je kupovina prethodno već izvršena. Uprkos tome stan nije prijavljen. Da je taj stan u njegovom vlasništvu i pored toga sto ga nije prijavio, ukazuje i niz drugih cinjenica. Njegovo prezime nalazi se na interfonu, poštanskom sandučetu i na vratima stana. Osim toga, na vratima je poločica sa firmom "Panikop" koja je u stopostotnom vlasništvu bivšeg predsednika opštine Brus.

U imovinskoj karti Milutina Jeličića, sada odbornika u Opštini Brus, koja je poslednji put ažurirana 5. decembra 2019. godine, nije upisan stan iz Svetozara Markovića u Beogradu. Da tu nekretninu nije prijavio, prethodno je za "Insajder" potvrdila i Agencija za borbu protiv korupcije.

- Utvrđeno je da imenovani nije prijavio vlasništvo nad stanom u Svetozara Markovića u Beogradu - stoji u odgovoru Agencije na pitanja "Insajdera".

Istovremeno napominju da su na dan 2. decembar 2019, pretragom internet prezentacije Republičkog geodetskog zavoda utvrdili da Milutin Jeličić i njegova supruga, za koju takođe postoji obaveza prijavljivanja prihoda i imovine, nisu evidentirani kao vlasnici stana u ulici Svetozara Markovića.

Ono što je činjenica jeste da se takvom vrstom pretrage Jeličić zaista ne pojavljuje kao vlasnik stana u centru Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati