Hronika

Direktno.rs

29. 10. 2019. 11:10 0

SEO U KAFIĆ I DOBIO LISICE Uhapšen "škaljarac" povezan s ubistvom u Novom Sadu

Rade Popović iz Podgorice, koji je uhapšen juče, tereti se da je bio logistika u ubistvu 28-godišnjeg sugrađanina Mila Ilića, člana kavačkog klana. Prema pisanju "Vijesti", on je povezan sa podgoričkim ogrankom škaljarskog klana, a osumnjičenom za ubistvo pomagao je da se sakrije i da pobegne nakon te likvidacije.

Prema pisanju "Vijesti", Popović je osumnjičen da je u zločinu pomogao sugrađaninu Marjanu Vujačiću (34) koji je sredinom juna uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje, kako su tada saopštile srpske vlasti, da je učestvovao u četiri ubistva -  osim za učešće u ubistvu Ilića, terete ga za umešanost u likvidacijama srpskog državljanina Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Veselina Kalezića u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu. 

Hapšenjem Popovića i Vujačića nije stavljena tačka na istragu ubistva Ilića, već se ispituju uloge i još nekih osoba i prikupljaju dokazi. Prema evidenciji bezbednosnih službi, Vujačić je blizak ljudima iz škaljarskog klana i za njih je i njima bliske grupe odrađivao poslove.

Popoviću su lisice na ruke stavljene juče oko 8.30 sati, u kafiću u Ulici Miljana Vukova, odmah nakon što je ušao unutra i seo za sto.

- Muškarac obučen u farmerke i plavu jaknu, sa belim kačketom na glavi, seo je za sto, i odmah za njim u lokal su ušli naoružani policajci, opkolili ga i izveli sa rukama vezanim lisicama na leđima. Sve nije trajalo ni minut - kazao je jedan od očevidaca.

Automobil u kojem su, osim uhapšenog, bila tri inspektora, službenim automobilima obezbeđivale su njihove kolege i pregledali vozilo. Gotovo istovremeno dok je u Podgorici trajala akcija, inspektori su pretresli iznajmljeni stan uhapšenog, kao i stanove njegove porodice u Podgorici i Budvi.

Tokom dana, u ta dva grada, pripadnici SPO pretresli su više osoba bliskih uhapšenom Podgoričaninu, ali i navodnim članovima škaljarskog kriminalnog klana iz Podgorice i Budve.

"Vijestima" je iz vrha Uprave policije nezvanično rečeno da od avgusta nadziru kretanje osoba koje su označene kao pomagači u ubistvima Ilića i njegovog sugrađanina Veselina Kalezića.

Postoje saznanja da je u zločinu, osim Vujačića i Popovića, bilo još umešanih, ali će u narednim danima istrage biti konkretizovane uloge još nekih osoba. Specijalno policijsko odeljenje juče je u okviru ove istrage pretreslo i neke lokacije u Budvi. Milo Ilić ubijen je 29. aprila usred dana, a istraga je pokazala da je bio upleten u poslove sa kavačkom kriminalnom grupom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati