Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

23. 10. 2024. 08:31 22

Vučić izvukao Tomu iz ilegale: Sprema li mu se funkcija?

Posle duge političke ilegale, bivši predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić vraća se u politički život. Po potrebama i željama njegovog naslednika Aleksandra Vučića. Ovog puta našli su se u jednoj kafani u Beogradu na vodi.

- Srećan što sam u kafanu u Beogradu na vodi uspeo da dovedem troje predsednika - Nikolića, Mandića i Anu. Toma i ja se sećamo osnivanja SNS, zahvalni Ani što nam se naknadno pridružila i srećni što možemo da ugostimo našeg brata i prijatelja iz Crne Gore Andriju Mandića - napisao je Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu.

- Ovo što vidite samo poneku rakiju i pivo, ne znači da sam loš domaćin, jer meso kao predjelo, glavno jelo i dezert tek stiže - dodao je Vučić.

Najveće iznenađenje svakako je Tomislav Nikolić.

Poslednji put široj javnosti Nikolić se obratio na stranačkom skupu SNS u beogradskoj Areni pred izbore 17. decembra.

On je tom prilikom rekao kako izbori "nisu odlazak u kladionicu i kako nema popravnog", te poželeo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "mnogo godina na čelu Srbije".

- Došao sam da vas pohvalim za uspehe koje ste postigli predvođeni (Aleksandrom) Vučićem, koga volim kao da je iz moje kuće. Samo ga i dalje slušajte, ne dozvolite da vas pokolebaju vaši i njegovi neprijatelji, ne sumnjajte u njega, zna više od drugih i radi više od njih, budite jedna porodica i poštujte svoj narod - rekao je Nikolić okupljenima naprednjacima u Areni.

Nikolić je tada pozvao okupljene da izađu na predstojeće izbore, jer oni nisu, kako je naveo, odlazak u kladionicu.

Gde je i šta radi Toma Nikolić

U maju je kineski predsednik Si Đingping došao u Srbiju, pa eto još jedne prilike da se javnosti "ukaže" bivši predsednik. Nikolić je tada uz Vučića dočekao Si Đinpinga, i to ruku pod ruku sa suprugom Dragicom, tik uz mobilne stepenice aviona na surčinskom aerodromu.

Nikolić ga je dočekao kao predsednik Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, a inače za tu funkciju ne prima platu i radi volonterski. Međutim, građane Srbije skupo košta njegov boravak u nekad predsedničkoj vili u Užičkoj 23 na Dedinju, iz koje se do danas nije iselio, iako ni nema pravo na to.

Prema pisanju Insajdera, građani Srbije plaćaju troškove održavanja tog luksuznog objekta u iznosu od približno 400.000 dinara ili oko 3.400 evra.

- U te troškove spada redovno održavanje objekta, spolja i iznutra, generalno čišćenje kompletne zgrade dva puta godišnje, komunalni troškovi, kao što su voda, struja i telefon, kao i grejanje na lož-ulje - rekli su u Vladi.

Građani su tako Nikoliću i prethodnih godina plaćali i održavanje otvorenog i zatvorenog bazena. Tačnije, kako je pisao Blic, za potrebe porodice Nikolić svake nedelje se kontrolisala mikrobiološka ispravnost kupališta i merila koncentracija hlora, a jednom mesečno obavljala se i fizičko-hemijska analiza. Za to je plaćeno oko pola miliona dinara.

U međuvremenu, Nova je pisala da se bivši predsednik Srbije sprema da osvoji tržište rakije, jer je otvorio firmu za trgovinu pićem i za direktora postavio svog sina. On se odavno hvalio da mu je hobi pravljenje rakije, koju je koristio i kao poklon u predizbornoj kampanji 2012. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati