Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 13:49 14

Brnabić od jutra brani projekat Rio Tinta i napada novinare

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je "projekat Jadar dobar za Srbiju" jer bi "u celom lancu" mogao da donese "rast privrede od 11 milijardi evra" i rekla je kako će nastaviti da se bori za takav napredak države.

Brnabić je za TV Pink rekla da građani neće da glasaju sa opoziciju "koja samo nudi nasilje", već za Vučića koji je, kako je rekla, "zaslužan za izgradnju auto-puteva, brzih saobraćajnica, za investicioni rejting države i prosečnu platu koja će do kraja godine premašiti 900 evra, odnosno za novo povećanje penzija od decembra".

- Svi ovi protesti opozicije i angažovanje "Šolakovih medija" se koriste da bi se otela država, destabilizovala Srbija, napao Vučić - rekla je Brnabić ističući da odluka o iskopavanju litijuma nije doneta, niti može da se donese u naredne dve godine.

- Ti ljudi nemaju nikakvu političku agendu - tvrdi Brnabić i dodaje da "opozicija radi sve suprotno od onoga što bi uradio Vučić".

- Da Vučić pogleda Studiju o proceni uticaja na zaštitu životne sredine - koje neće biti još dve godine - pa kaže - e ovo nije dobro, nećemo raditi projekat, oni bi rekli da se zaustavlja razvoj države - objašnjavala je Brnabić.

Po njenom mišljenju, protesti opozicije i ekoloških aktivista "nemaju nikakve veze sa zaštitom životne sredine", već se radi "o ogoljenoj borbi protiv Aleksandra Vučića, koji simbolizuje vlast, razvoj i napredak Srbije", "koga morate na ulici da skinete sa vlasti, jer na izborima ne možete".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati