Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 10. 2024. 10:27 1

Ponoš: Umesto u evropske, Vučić nas vodi u baterijske integracije

Zdravko Ponoš, predsednik Srbija centra, izjavio je za KTV, da je Aleksandar Vučić sveo Srbiju na zemlju trećeg sveta.

- Učestvovao je u Hamburgu na konferenciji o održivosti, a ponašao se kao da je tema održivost na vlasti u Srbiji uz pomoć nemačkog kancelara Šolca. Uveo je Srbiju u nekakvu baterijsku alijansu sa Zambijom i Nemačkom - kaže Ponoš i dodaje:

- Više ne idemo u evropske integracije, Srbija ide u baterijske integracije. Vučić svodi Srbiju na zemlju trećeg sveta. On šalje svoju suprugu da pleše po Africi predstavljajući Srbiju. U kom svojstvu i o čijem trošku? Institucija prve dame u Srbiji ne postoji, kao što ne postoji ni vrhovni komandant u miru. Oni se na svakom koraku igraju države - rekao je Ponoš.

Ponoš kaže da je pogrešna percepcija da je Srbija sve bliže Zapadu.

- Vučić je sve bliže Zapadu, a ne Srbija. U promiskuitetnoj politici sada sedi u tom krilu. Ne sme više da se vidi sa Putinom. Ne sme više ni da mu čestita rođendan. Ne sme ni da se vidi sa Lavrovim u UN, mora da se krije u toaletu kada ovaj prolazi hodnikom. Ali i Šolc ga ukrućenom rukom pri rukovanju drži na distanci. Vučić je Šolcu samo kolonijalni upravnik zemlje trećeg sveta. To sa Srbijom nema nikakve veze, jer ni za dlaku neće biti bliža Zapadu. Njih ne zanimaju demokratija i slobodni izbori u Srbiji. U Berlinu su jasno rekli da zbog njihove energetske tranzicije moraju da rade i sa autokratama.

Ponoš je istakao da je protekla sednica Narodne skupštine potvrdila nameru SNS da unizi parlamentarnu granu vlasti.

- Ana Brnabić je najbolje političko dete Vojislava Šešelja, posle Vučića. Kada Ana Brnabić govori o poslanicima na TV Pink, to izgleda kao razgovor pijanaca ispred seoske prodavnice na gajbama piva. SNS ima cilj da potpuno obesmisli Skupštinu, kao što su obesmislili Vladu. Oni od skupštine prave blato, rijaliti, tako da svima bude jasno da se tamo ništa ne odlučuje. Da bude svima jasno da postoji samo jedno mesto gde se o svemu odlučuje i da Vučić u odnosu na sve ostalo izgleda kao državnik, da bude što veći. S obzirom na to da on ne može više da poraste, moraju sve drugo da unize. U to blato pokušavaju da uvuku i opoziciju i za to služe ljudi kao što su Bakarec, Atlagić i Rističević - naglasio je predsednik Srbija centra i dodao da će vlast od sednice o Kosovu "bežati kao đavo od krsta".

- Opozicija traži redovne sednice Skupštine o Kosovu. Zašto bi bilo ko normalan bio protiv toga, ako znamo da je i Savet bezbednosti UN imao obavezu da razmatra izveštaj UNMIK-a svakih šest meseci. Skupština Srbije godinama ne raspravlja šta radi njena Vlada sa Kosovom.

Ponoš je pozvao predstavnike režima da prestanu da maltretiraju Srbe na Kosovu.

- Zašto maltretiraju ljude da se dovijaju kako da dođu do Merdara da na šalteru nekog kontejnera podignu svoju penziju u dinarima, pa je menjaju u evre da bi mogli da plaćaju na Kosovu. Čemu to služi, kakav privid čuvaju time što im ne daju to u evrima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati