Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 10. 2024. 15:35 1

Jovanović: Vlast je u decembru lagala građane da neće biti kopanja litijuma

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović ocenio je da je vlast na parlamentarnim izborima u decembru 2023. godine "lagala građane da neće biti kopanja litijuma".

- Sve je ovo velika prevara - poručio je Jovanović u izjavi datoj televiziji N1 u Domu Narodne Skupštine tokom sednice na kojoj je na dnevnom redu opozicioni predlog Zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora.

Lider Novog DSS-a demantovao je navode vlasti da su njeni prethodnici dozvolili kontroverznoj kompaniji Rio Tinto rudarenje u Srbiji i dodao da postoji razlika između dozvola za istraživanje u odnosu na dozvole za eksploataciju.

Komentarišući zakon o kome je danas započeta rasprava u parlamentu, Jovanović je ocenio da je on "potpuno precizan, eksplicitan i nedvosmislen." Dodao je da je "problem u tome što vlast pokušava da izgura projekat bez argumenata".

- Ovo je projekat za nemačku automobilsku industriju, a ne za Srbiju. Srbija od ovoga neće imati ništa. Imaćemo ozbiljne probleme u zaštiti životne sredine - pojasnio je Jovanović navevši parametre prema kojima Srbija, zbog vlasti kakvu ima, godišnje gubi pet do šest puta više novca u korupciji nego što bi dobila od Rio Tinta i to prema računicama te kompanije.

Povodom odlaganja početka sednice parlamenta zbog nedostatka kvoruma na sat vremena, Jovanović je istakao da je to bila „smejurija“ i rekao da su „te igrarije vladajuće većine zaista detinjaste“. „Nije bilo potrebe da se izgubi sat vremena. Oni žele da prikažu opoziciju kao neodgovornu i nespremnu što nije tačno. Nas iz opozicije je u momentu odlaganja početka sednice bilo oko 80%“, naveo je lider Novog DSS-a.

Govoreći o dolasku na dnevni red Narodne Skupštine teme Kosova i Metohije Jovanović je podsetio da je vladajuća većina jutros glasala protiv uvrštavanja opozicionog predloga na dnevni red.

- Kosovo je još problematičnija tema s obzirom da u tom pogledu imamo konkretne negativne posledice. Sever Kosova je kompletno pod kontrolom secesionističkih institucija - istakao je Jovanović.

On je zaključio da ne veruje da će vlast dozvoliti sednicu o južnoj srpskoj pokrajini "makar onakvu kakvu smo mi tražili".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati