Društvo i ekonomija

S.M

03. 10. 2024. 15:51 8

Izvršitelj pokucao na vrata apoteke, radnici u šoku

Tokom prepodneva, izvršitelj Višeg i Privrednog suda u Nišu Miljan Trajković ušao je u zgradu Gradske apoteke u Prokuplju, koja je koncesionim ugovorom iz 2020. godine predata Apoteki „Filly farmu“ na korišćenje i pokazao nalog da moraju da se isele i to odmah.

Radnici su ostali zatečeni, zbunjeni, te je na kraju ipak apoteka danas nastavila sa radom, ali je uručeno rešenje o iseljenju. Izvršitelj MiljanTrajković, nam je kazao da je dobrovoljni rok za iseljenje “Filly farm” bio 2. oktobar.

Ono što je zapravo najveći problem je što je Grad Prokuplje dve godine nakon koncesije, u okviru koje je i ova zgrada data na korišćenje „Filly farmu“ prodao tu zgradu, preduzeću „Tatarino“ za 32 miliona dinara, čiji je osnivački ulog svega 100 evra, uz čvrsto uveravanje da će „Filly farm“ da koristi ovaj prostor svih 15 godina koliko traje koncesija.

Ipak, ove godine početkom marta, po rešenju izvršitelja Miljana Trajkovića izNiša, a na osnovu presude Privrednog suda u Nišu na javnoj aukciji je isti objekat prodat za 38.558.800 dinara, a zgradu je kupilo preduzeće “Kvalitetgradnja” iz Zemuna, koje se bavi hotelima I sličnim smeštajem.

Sudski proces je pokrenut 7. marta ove godine po tužbi beogradske Zanatske radnje “Noki” čiji je vlasnik Novica Jevremović i on je završen ekspresno, već 8. marta.Reč je, prema dostupnim podacima u APR o zanatskoj radnji koja se bavi postavljanjem podnih i zidnih obloga i osnovana je 2006. godine.

Iako je cenaza 6,5milionadina viša od one zakoju je “Tatarino” platio zgradu u strogom centru grada Prokuplja veličine 431 kvadrat, trebalo bi da je ostala obaveza da taj prostor koriste Apoteke “Filly farm”, ali problem je nastao, jer u Katastru nije upisano da objekat ne može da se koristi još 13 godina od datuma prodaje, iako u ugovoru kojim je “Tatarino” kupio tu zgradu lepo piše. Grad je trebalo da uradi taj posao, odnosno da podnese zahtev da se uradi zabeležba u Katastru. Tvrde da su to uradili, ali mi smo ranije čuli, da to nije urađeno na vreme.

- Koncesija se odnosi na delatnost. Kod otuđenja objekta mi smo imali saglasnost koncesionara, te smo prodali objekat, a šta se dalje dešavalo sa njim mi smo saznali preko medija - kazao nam je gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović, koji je u vreme prodaje objekta bio zamenik gradonačelnika.

Ipak, on nije naglasio da je kod prodaje objekta postojala obaveza da “Fillyi farm” do kraja koncesije koristi isti. Suvlasnik “Filly farm” Dušan Nedeljković naglašava da oni neće odustati od svog prava i  da će pravdu potražiti na sudu.

- Mi smo podneli tužbu o priznavanju prava na koncesiju, prava na korišćenje objekta u skladu sa koncesionim ugovorom. U kupoprodajnom ugovoru “Tatarina” to stoji, odnosno piše da mi objekat koristimo još 13 godina i to preduzeće se sa tim složilo u momentu kupovine. Zbog svega toga mi smo tužili novog kupca “Kvalitetgradnju” , Grad Prokuplje da nam se omogući pravo koje nam koncesijom pripada - kazao nam je Nedeljković.

Koncesijom Apoteke u Prokuplju zapravo je započela rasprodaja gradske imovine, ali se na koncesiji nije stalo, već je usledila i prodajaobjekta. Sami radnici, koji su ostali da rade u gradskoj apoteci u Prokuplju i kod koncesionara kažu da je “Filly farm” ispoštovao sve ugovorne obaveze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati