Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 10. 2024. 17:01 17

Danas održan dosad najveći protest prosvetara u Srbiji

U današnjoj protestnoj šetnji koju su organizovala četiri reprezentativna sindikata u prosveti učestvovalo je oko 6.200 prosvetnih radnika, što je više nego dvostruko veći broj učesnika nego na prethodnom protestu, održanom 16. septembra, saopštio je Arhiv javnih skupova.

Kako su naveli, procena je dobijena neposrednim brojanjem sa snimka cele kolone.

- Ovo je bio najveći protest prosvetnih radnika koji je dosad organizovan u Srbiji - naveli su iz Arhiva javnih skupova.

Podsećamo, prosvetni radnici protestovali su ispred Vlade Srbije, uz poruku da ih je vlast opet prevarila, ali su i najavili da će borbu za bolji položaj nastaviti svim sindikalnim, pravnim i ljudskim sredstvima.

- Nećemo ići više ni na kakve pregovore dok se nešto konkretno ne realizuje od stvari koje smo potpisali sa Vladom Srbije - poručio je na skupu predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dobrivoje Marjanović.

On je saopštio da su škole danas u Srbiji "stale" jer je više od 60 odsto škola potpuno obustavilo rad, dok je u više od 90 odsto obrazovnih ustanova u toku neki vid štrajka.

Predsednica Sindikata obrazovanja Valentina Ilić poručila je Vladi Srbije da prosvetni radnici traže pravo da žive i rade u dostojanstvenim uslovima u svojoj zemlji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati