Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 10. 2024. 11:46 4

"Odustanite od Rafala i biće para za povećanje plata prosvetarima"

Imamo dobru vest za premijera Vučevića i ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović. Pronašli smo novac za povećanje plata prosvetnim radnicima. Za početnu platu od 105.000 treba 250 miliona evra, a za 120.000 kako predlaže Stranka slobode i pravde treba 500 miliona evra. Ako odustanu od kupovine Rafala za koje daju 2,7 milijardi evra ili koruptivnih dilova vezanih za projekat EXPO koji će koštati 17,8 milijardi evra ili ako uvedu porez na ekstraprofit koji Kinezi zarade na izvozu rude iz Srbije, a samo u prošloj godini zaradili su 1,35 milijardi evra imaće za povećanje plate nastavnicima - izjavila je Tijana Šerbula, nastavnik i potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- U ime svih građana koji veruju u važnost obrazovanja, mi iz Stranke slobode i pravde izražavamo podršku prosvetnim radnicima širom Srbije koji su prinuđeni na štrajk, boreći se za dostojanstvo svog teškog i nedovoljno plaćenog posla. Taj posao postao je još teži zbog birokratskih pritisaka koje nam nameće vlast. Nastavnici su pimorani da koriste još jedan besmisleni portal "Zdravitas", koji zahteva od nastavnika kupovinu elektronskih sertifikata ili aplikacije, umesto da im se omoguće osnovni uslovi da se posvete onome što je najvažnije - našoj deci - dodaje Šerbula.

- Zahtevamo da Vlada preusmeri sredstva u obrazovanje, kako bi svaka učionica bila mesto gde nastavnici rade sa dostojanstvom, a ne pod pritiskom birokratije - poručuje Šerbula.

- Nastavnici nisu birokrate, oni su stubovi našeg društva, a njihov rad je neprocenjiv. Ovakvo ponižavanje onih koji brinu o našoj budućnosti je sramotno i nepravedno - zaključila je Šerbula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati