Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 09. 2024. 09:21 27

"Vulin će morati da odgovori kako je dobio auto od pola miliona evra"

"Dok Aleksandar Vulin vozi automobil od pola miliona evra, čije održavanje plaćaju građani Srbije, država nema novca za decu čije su majke ubijene u porodičnom nasilju", rekla je za televiziju Nova potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS), narodna poslanica i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović.

Ona podseća da je u toku protekle nedelje otkriveno da Vulin vozi luksuzni automobil Mercedes Brabus od 500.000 evra, za koji je objasnio da je u pitanju oduzeti automobil, kao i da je navodno umešan u bekstvo jednog ruskog državljanina iz Italije u Rusiju.

- Šta god da je u pitanju, pa i oduzet automobil, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom ima pravo da u toku krivičnog postupka predmet krivičnog dela dodeli nekom ministarstvu, a kada su u pitanju vozila, obično se na korišćenje dodeljuju Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde. Zašto je Vulin uzeo baš taj automobil, a ne neki skromniji, pitanje je na koje će kad-tad morati da da odgovor - istakla je ona.

Radovanović ističe da, ako Aleksandar Vulin ne odgovori na pitanje kako mu je dodeljen automobil od pola miliona evra, to će to morati da urade predsednik ili premijer i dodaje da Narodni pokret Srbije neće odustati od otkrivanja istine.

- Kada se vozilo dodeli nekom od funkcionera, dok traje postupak, mora da ima registarske oznake RP (registrovano privremeno) i kao takvo bi moglo da bude u garaži u kojoj se nalaze vozila funkcionera i za koju je nadležan načelnik Uprave za zajedničke poslove Dejan Matić. Pitanje je da li je vozilo oduzeto ili je nabavljeno da bi se Vulin vozio. Čak i ako je oduzeto i predmet je krivičnog dela, može biti samo predmet organizovane kriminalne grupe - objasnila je ona i dodala da "Vulin nema pravo da vozi takav auto".

Ona naglašava da tako skup automobil treba da bude predmet licitacije ili da se proda za neku vrstu pomoći i nikako ne može da stoji u garaži već na posebnom mestu i dodaje da takav auto treba dodeliti upravi koja radi na sprečavanju ozbiljnih krivičnih dela i ljudima koji se bave bezbednošću građana i imovine, a ne "čoveku koji će da se vozi samo kako bi njemu bilo lepo".

- NPS nikada ne iznosi netačne i neproverene informacije. Vulin i uopšte političari ne žele da odgovore na pitanja koja duguju građanima iako oni treba da znaju da li je učestvovao u nezakonitim radnjama. Možda je baš zbog svoje umešanosti u bekstvo ruskog državljanina i dobio ovakav auto na korišćenje, kao znak zahvalnosti što je nelegalnu stvar sproveo u delo. Ne mora da znači da ga je nagradio Putin, jer on je to uradio zarad dobrih odnosa Rusije i Srbije - dodala je ona.

Prema njenim rečima, "kada se pogleda Vulinova karijera, ne vide se bilo kakvi pozitivni rezultati njegovog rada osim što troši novac građana Srbije i živi životom kakav ne zaslužuje, a osim političke odanosti, nema nijednu drugu referencu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pronađi uljeza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati