Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

21. 09. 2024. 08:14 2

380 evra za 5 dana? Koliko su poskupele rekreativne i ekskurzije

Školska godina je počela, a sa njom pristižu i prve ponude za rekreativne nastave, ekskurzije, izlete... Iz godine u godinu cene đačkih putovanja su sve više - poskupeli su smeštajni objekti, prevoz, a tu su dodatni troškovi kao što su lekari, animatori, dnevnice za nastavnike što utiče na povećanje cena.

Iako se tek očekuju, neke škole su već dobile ponude - za mlađe osnovce cene reakreativnih na bazi sedam punih pansiona kreću se između 43.000 koliko iznosi ponuda za Goč u jednoj beogradskoj osnovnoj školi i 45.000 dinara koliko su đaci dve osnovne škole u Beogradu dobili za rekreativnu nastavu u Ivanjici. Mnoge osnovne škole umesto rekreativne koja se izvodi u toku školske godine, organizuju super raspust ili super kamp. Tako je jedna beogradska osnovna škola za super raspust na Tari, planiran za početak jula, dala roditeljima ponudu od 380 evra za pet dana.

Ništa manje nisu ponude za ekskurzije za srednjoškolce iz Beograda: tri dana u Trebinju za 33.000 dinara, i isto toliko dana u Vrnjačkoj Banji za 300 evra, neke su od ponuda koje su dobile srednje škole.

Poskupljenje od oko 20 odsto

Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta) objašnjava za N1 da je prosečno poskupljenje oko 20 odsto, u zavisnosti od slučaja do slučaja, od objekta do objekta.

- Poskupeli su smeštajni objekti koji su u skladu sa inflacijom i poskupljenjem troškova, povećali i svoje cene. Imamo i povećanja cene prevoza, oni su opet u skladu sa svojim troškovima, podigli cene. To je ono što je osnovno - kaže Seničić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati