Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

20. 09. 2024. 13:43 5

Vlada povukla ponudu da svi zaposleni u predškolskim ustanovama dobiju povećanje plate od 12 odsto

Vlada Srbije povukla je ponudu da svi zaposleni u predškolskim ustanovama dobiju povećanje zarada za 12 odsto od 1. januara 2025. godine, saznaje Danas.

Ova odluka saopštena je predstavnicima reprezentativnih sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama, nakon što su iz Vlade ovog petka dobili poziv za hitan sastanak.

Kao razlog zbog koga su promenili raniji stav sindikatima je saopšteno da su se predstavnici vlasti zaleteli, ali su onda videli da ipak neće biti novca da svim zaposlenim zarade budu uvećane u istom procentu, prenosi za Danas detalje sa sastanka Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Zanimljivo je da sastanku nije prisustvovao premijer Miloš Vučević, već su ovu vest sindikatima saopštili njegov šef kabineta i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, a bio je prisutan i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stefanović.

Nova ponuda glasi da se predškolstvu nudi isto što i zaposlenima u osnovnim i srednjim školama - 12 odsto povećanja za vaspitače, a osam za sve ostale.

Jovanović kaže da su predstavnicima Vlade saopštili da u predškolskim ustanovama rade i vaspitači sa šestim i četvrtim stepenom stručne spreme, ali da nije precizirano da li će i njima sledovati povišica od 12 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati