Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 09. 2024. 13:26 0

"Sin mi je ispričao da je K. K. imao crvene oči, kao đavo"

U Višem sudu u Beogradu danas su, u parničnom postupku protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja K. K. koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro učenika i čuvara u OŠ "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, svedočili otac i majka maloletnog J. D, koji je u masakru ranjen u butinu.

Otac dečaka, Nebojša Dimitrijević, na početku iskaza, govorio je o dešavanjima kobnog dana, kao i šta mu je sin ispričao.

- Moj sin je morao da preskače krvave i mrtve drugare kako bi pobegao iz učionice. Jedan metak ga je pogodio u butinu, a drugi je prošao pored njega, promašio ga je dok je pokušavao da pobegne iz učionice. Dve devojčice iz odeljenja koje su krenule za njim je bukvalno povukao, kako ne bi bile streljane - rekao je otac ranjenog dečaka.


Otac ranjenog dečaka najpre je rekao da ga je sin pozvao u 8:45 časova uz reči: "Tata, ja sam pogođen, dođi po mene".

- Tako sam saznao šta se dešava, ali ni približno nisam znao da je toliko loše. Kada sam stigao raspitivao sam se gde mi je dete - rekao je on.

U nastavku je govorio o agoniji koju je prošao dok je našao sina koji je već bio u Tiršovoj.

- Zatekao sam sina živog, ali tada nisam pričao sa njim jer su oko njega bili inspektori. Iz bolnice je izašao nakon tri dana i tada mi je rekao: "Tata, on je imao crvene oči, kao đavo! Nikada tako nešto nisam video" - svedočio je Dimitrijević.


Kako je naveo, njegov sin ima posledice zbog masakra, jer ne može da spava, plaši se petardi i jačih zvukova.

- Dugo nije hteo da razgovara sa nama, a ni sa drugarima. Izvlačili smo mu reči kako bi nešto saznali. Ima i bolove u butini i oko rane pogotovo kada dolazi promena vremena. Tada zna da dobaci: "Evo me k'o baba, opet će promena vremena". Tako živi. Od početka ide na grupne i individualne psihoterapije, uzima lekove za spavanje ali ne spava. Jako je teško gledati dete u tom stanju. Celo detinjstvo mu je poremećeno - zaključio je otac dečaka ranjenog u masakru u školi.

Ovo je jedan od parničnih postupaka koji su protiv roditelja dečaka ubice pokrenuli roditelji ranjene dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati