Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 09. 2024. 16:31 9

Nikezić: Đedović i Hil potpisali sporazum o strateštkom partnerstvu - znači u pitanju je KORUPTIVNI DIL

Kada god čujete termin "strateško partnerstvo", budite uvereni da vlast sprema neki koruptivni dil, kojim mimo tendera ustupa naše najvrednije resurse, a upravo to će biti slučaj i sa sporazumom sa SAD, koji su danas najavili ministarka Đedović i ambasador Hil, stoji u saopštenju Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde i narodnog poslanika, koje prenosimo u celosti.

- Potpisali smo strateško partnerstvo sa UAE: dali Beograd na vodi, PKB, JAT..., sa Kinom: RTB Bor, izgradnju infrastrukture, Železaru..., sa Francuskom: Aerodrom, spalionica u Vinči, rafali, nuklearka...

Ministarka Đedović i ambasador Hil danas su potvrdili da Srbija, mimo tendera, sa Amerikancima gradi solarnu elektranu od 1 GW, čija cena je za godinu dana skočila sa 800 miliona na 1,4 milijarde evra, a najavili su i da će se, verovatno po sličnom modelu, raditi i projekat Đerdap 3, jedan od najvažnijih energetskih projekata u zemlji.

Ovo je nažalost praksa proteklih 12 godina, da vlast državnim parama i najvrednijim resursima plaća podršku stranih sila i zato će nas sigurno skupo koštati i najavljeno strateško partnerstvo sa SAD - zaključio je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati