Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

13. 09. 2024. 20:32 3

Sotirovski na RTS-u: Na poziciji od 13. avgusta, ali je niko nije video

Nije, kao gradonačelnik Novog Sada, Dragana Sotirovski dobila i drugi mandat na mestu gradonačelnika u Nišu, ali je zato sa Prvog televizijskog prebačena na Drugi program Radio Beograda. Dok su tumačenja različita - da je ovo samo usputna stanica u političkoj karijeri, ili da je sklonjena, Sotirovski se ne oglašava, a u niškom RTS-u kažu da je na poslu nisu ni videli.

Radio Beograd, Drugi program, emisija "Na tri vode". Radi se u tri grada, a u jednom, zvanično, sadržaj uređuje Dragana Sotirovski. Do nedavno je uređivala politiku Srpske napredne stranke u Nišu i politiku vođenja najvećeg grada na jugu Srbije.

- Na ovaj način je unižena novinarska profesija i integritet novinara koji se trude da profesionalno rade svoj posao. Ne možete u četvrtak da budete političar, odnosno gradonačelnik, a u petak da budete novinar i da smatrate da je to potpuno u redu - kaže za N1 Zorica Miladinović, novinarka „Danasa“.

Šta Sotirovski smatra, još nije javno iznela. Javna je postala informacija iz RTS-a, da opet tamo radi.

Zamrznut RTS i članstvo u NUNS-u. U toj novinarskoj organizaciji kažu da povratak neće biti tako lak. Ako ga bude.

- Ja verujem da će i ona podneti zahtev da se ispiše iz članstva, da ne mora da prolazi kroz izbacivanje - kaže Željko Bodrožić, predsednik NUNS.

- Proziva se, a to su uradili i UNS i NUNS, za neprofesionalan i diskriminatorski odnos prema medijima, posebno prema nezavisnim - dodaje Miladinović.

Po zakonu vraćena na posao, a po zakonu je da, s obzirom na to da joj je iz budžeta Nišlija isplaćen neiskorišćeni odmor, sada prava na odmor nema, već sa danom početka novog ugovora počinje i da radi.

- Imam informacije da fizički ne dolazi na posao. Postavila sam pitanje RTS-u da li radi, ukoliko ne, po kom osnovu - priča Miladinović.

- Oni su svi u nekoj omerti. Čuvaju stranački prljav veš, a zauzvrat dobijaju pozicije u javnom sektoru gde ne moraju ni da rade, a koliko ja znam, ni da dolaze na posao - naglasio je Bodrožić.

Ugovor je od 13. avgusta, a 13. septembra prepodne zaposleni u zgradi RTS-a u Nišu kažu da je još nisu videli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati