Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

10. 09. 2024. 14:49 26

Tepić o ponudi da Vučić u Skupštini priča o litijumu: Ovo je preozbiljna tema da bi je on pretvorio u cirkus

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić reagovala je za Nova.rs nakon što je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić ponudila da na sednici o litijumu koju je tražila opoziicja bude i predsednik Aleksandar Vučić. Tepić ocenjuje da to nije nikakva ponuda, već grcaj da se, kao i uvek, sakriju iza Vučića.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da će staviti na dnevni red zahteve opozicije o zabrani iskopavanja litijuma, te da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi. Ona se zapitala zašto opozicija nije zahtevala i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe na sednicu parlamenta.

U izjavi za Nova.rs, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepića kaže da Vučić nema nikakvu nadležnost u Narodnoj skupštini, niti za izmenu zakona koju opozicija traži.

- On jedino može naknadno da odbije da potpiše usvojeni zakon ukoliko bi se dogodilo da neko od poslanika SNS ili njihovih koalicionih partnera otkaže poslušnost - kaže Tepić.

Dodaje da bi tom disciplinovanju i kontroli trebalo i da posluži njegovo prisustvo, a ovo je, kako je rekla, preozbiljna tema i rasprava da bi opozicija dozvolila da je, navodi Tepić, on opet pretvori u svoj propagandni cirkus.

- Kada se bude kandidovao za narodnog poslanika i to bude, ili podnese ostavku i postane član Vlade, nemam ništa protiv da učestvuje u skupštinskoj raspravi - zaključuje Tepić.

Podsetimo, ovog utorka su predstavnici opozicije predali zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije i predložili izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici kako bi se sprečila dalje ekploatacija litijuma. Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret "Kreni-promeni", odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Danijela Nestorović kaže da je izmenu Zakona o rudarstvu i energetici podržalo 86 poslanika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati