Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

08. 09. 2024. 15:35 7

Željko Mitrović navija za Trampa: Šta će mu reći Hil? (VIDEO)

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović izjavio je da će na nastupajućim predsedničkim izborima u Americi navijati za pobedu republikanskog kandidata Donalda Trampa. Ostaje da vidimo kako će na ovo reagovati američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil, inače deo administracije aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, a pogotovo s obzirom na to da je prošle godine objavio spot u kojem upravo Mitrovića označava kao jednog od promotera zapadnih vrednosti u Srbiji.

Izbori u Americi se približavaju, a o tome se razgovaralo i u jutarnjem programu televizije Pink. Na pitanje voditeljke Jovane Jeremić da li podržava Kamalu Haris ili Donalda Trampa, vlasnik ove televizije Željko Mitrović je rekao:

- Trampa. Apsolutno.

A onda ga je Jovana Jeremić upitala i šta će da radi ako mu ona donese intervju sa Trampom, a Mitrović je rekao:

- To sam ti ja sredio, tako da se ne praviš luda sad.

Ovo je svakako nešto što se neće dopasti ambasadoru Amerike u Srbiji Kristoferu Hilu, jer upravo je on "zažmurio" na propagandu Pinka, a Željka Mitrovića svrstao među najveće promotere zapadnih vrednosti u Srbiji.

Podsetimo, Kristofer Hil je prošle godine objavio promotivni spot u kome se pojavljuju vlasnik Pinka Željko Mitrović, te premijerka Ana Brnabić i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, a u kojem govore da je jedini put kojim Srbija treba da ide, onaj koji vodi na Zapad. Spot je privukao veliku pažnju javnosti, naročito ukoliko se uzme u obzir da je nastao nakon što su SAD stavili direktora BIA Aleksandra Vulina na listu sankcija.

Hil je promotivni spot objavio na svom zvaničnom Tviter profilu, uz komentar:

- Saglasan sam. Budućnost Srbije je na Zapadu - napisao je kratko Hil.

Sam video prilog izazvao je mnogo reakcija u javnosti i na društvenim mrežama, sa osnovnom tezom koja glasi - kako nosioci vlasti i promoter ruske propagande (kako je Mitrović označen u tim primedbama) mogu biti promoteri zapadnih vrednosti u Srbiji?

"Nije na meni kao stranom diplomati…"

Zato je redakcija Nova.rs tad pitala Hila kako predstavnici vlasti koji targetiraju neistomišljenike, uključujući nezavisne medije i novinare koje nazivaju stranim plaćenicima, saradnicima CIA…. mogu biti relevantni promoteri zapadnih vrednosti?

Istaknuto je i da je deo javnosti posebno negativno reagovao na pojavljivanje vlasnika TV Pink Željka Mitrovića u spotu, jer je reč je o televiziji na kojoj se promoviše ruski uticaj i targetiraju građani Srbije.

Hil je na to rekao sledeće:

- Nije na meni kao stranom diplomati da se bavim unutrašnjom politikom Srbije. Ovde sam da razgovaram sa svima: predstavnicima Vlade, opozicije, medija i javnosti. Takođe nije na meni da dovodim u pitanje nečiju iskrenost. Kada neko kaže da je Srbija zapadna zemlja, da su prednosti te orijentacije sada opipljive i da je njena najbolja moguća budućnost u Evropi, to je poruka sa kojom ću se uvek složiti, i nastaviću da je širim koliko god mogu. Radiću sa svima u Srbiji koji su posvećeni tome da ta vizija budućnosti postane stvarnost. Ulozi su jednostavno preveliki da bi isključili bilo koga ko govori jasnim glasom o najvažnijem pitanju našeg vremena - navodi se, između ostalog, u odgovoru američkog ambasadora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati