Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 09. 2024. 20:27 1

Temu i Šejn na udaru komisije za bezbednost potrošača

Kineski e-komerc giganti Šejn i Temu mogli bi da se nađu pod istragom u Sjedinjenim Američkim Državama zbog prodaje „smrtonosnih proizvoda za bebe i decu“, piše CNN.

Dva predstavnika Komisije za bezbednost potrošačkih proizvoda SAD u otvorenom pismu pozvali su osoblje komisije da provere kako su ove dve kompanije usklađene sa regulativom o zaštiti potrošača SAD.

Oni su ukazali na „medijske izveštaje“ da se opasni proizvodi za decu mogu lako naći na internet sajtovima, i istakli da žele „da se bolje upoznaju sa tim firmama, posebno sa njihovim fokusom na jeftine direktne isporuke kupcima“.

Komisiju posebno zanima način na koji kompanije koriste pravilo „minmis“, koje pošiljke jeftinije od 800 dolara izuzimaju od carina. Većina proizvoda na Šejnu i Temuu su jeftini.

Šejn je uizjavu za CNN istakao da je bezbednost potrošača vrhunski prioritet i da investiraju milione dolara u jačanje programa za usklađivanje sa propisima.

Temu je poručio d aočekuje da prodavci na njegovoj platformi poštuju sve zakone i propise, uključujući one koji se tiču javna bezbednost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati