Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 09. 2024. 20:55 1

Mila Popović: Kao što ovu vlast u decembru iznenadi sneg, tako ih je u septembru iznenadio polazak dece u školu

"Najbolji primer kako se ova vlast odnosi prema svojim građanima je ono što smo mogli da vidimo pre tri dana kada je bio prvi dan škole. Roditelje i đake dočekalo je nula izgrađenih škola u Beogradu. Sada ni prilazi školi nisu bili bezbedni. Kao što ovu vlast iznenadi u decembru sneg, tako ih je očigledno iznenadio u septembru polazak dece u školu", izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović za Dnevnik na televiziji Nova S.

Popović je rekla kako je drugog septembra na Vračaru, prilaz školi Sveti Sava bila raskopana ulica, a slično se desilo i u ulici Petra Kočića u blizini škole Svetozara Markovića.

"Podsetiću vas da je upravo pre dolaska Srpske napredne stranke u Beogradu, za vreme gradonačelnika Dragana Đilasa, da su tad prvi put uvedeni besplatni udžbenici i to dva kompleta, kako deca ne bi nosila teške rančeve i teške knjige na svojim leđima, SNS je po dolasku na vlast odmah tu meru ukinuo", rekla je Popović.

Ocenila je da posle 10 godina imamo Aleksandra Šapića koji je doneo odluku da se dobije novac od 20.000 dinara po detetu i da bez obzira što je budžet duplo veći pre nego 10 godina, što iznosi 1,6 milijardi evra, isplata kasni.

"Opet je napravljen problem od jedne dobre ideje, jer imate roditelje koji nisu mogli svojoj deci da obezbede ranije udžbenike, pa onda da im se refundira od strane grada. Ovaj novac je morao da stigne roditeljima najkasnije do kraja avgusta, kako bi deca imali svoje udžbenike već prvog septembra, a ne da dođemo u situaciju da neki roditelji sada moraju da mole nastavnike i da se izvinjavaju zbog čega njihova deca neće imati udžbenike ceo mesec. Ono što smo mi gradonačelnika Šapića pitali više puta i dok smo bili u Skupštini grada, a i sada ga pitamo, i nikada, naravno, da dobijemo odgovor. Gde su pare Beograđana?", zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati