Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 09. 2024. 14:22 3

ProGlas: Stanje Srba na KiM posledica pogubnog manira Vučićeve vlasti

"Na jučerašnjem sastanku članova inicijative ProGlas sa delegacijom Srba sa Kosova i Metohije, sastavljenom od predstavnika Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije iz Gračanice, Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanice i Narodnog pokreta Srba sa KiM "Otadžbina" iz Kosovske Mitrovice, razmatran je katastrofalan položaj srpske zajednice na KiM nakon poslednjih jednostranih akata prištinskih vlasti i odsustva bilo kakve reakcije zvaničnih državnih organa Republike Srbije", navodi se u saopštenju ProGlasa, koje prenosimo u celosti.

"Zaključeno je da je sadašnje stanje Srba na KiM posledica pogubnog manira Vučićeve dvanaestogodišnje vlasti da samodržačke i partijske interese predstavlja kao državne i nacionalne. Tako je urušavanje svakog demokratskog života Srba na KiM, kao i odsustvo njihovog autentičnog glasa u pregovorima o budućnosti dovelo srpsku zajednicu na KiM na ivicu opstanka.

Postignuta je puna saglasnost da i za kosovskometohijsko pitanje, kao i za sve druge nagomilane političke probleme u Srbiji, ključan preduslov predstavlja demontaža ličnog režima vlasti Aleksandra Vučića.

Inicijativa ProGlas pruža punu podršku svim političkim organizacijama Srba sa KiM koji predstavljaju izvorne zastupnike interesa građana koji žive u tim sredinama i čiji glas mora biti uvažen prilikom rešavanja njihove političke sudbine", zaključuje se u saopštenju ProGlasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati