Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 08. 2024. 12:03 45

"Vučiću, red je da penzionerima vratite ono što je oteto od 2012."

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije javno je danas upitalo predsednika republike Aleksandra Vučića kada će Vladi predložiti da država vrati sve ono što je penzionerima oteto od 2012. godine, uz ocenu da su svedoci da sve njegove ideje Vlada i usvaja.

- Toliko puta ste se zahvaljivali penzionerima na uspešnoj finansijskoj konsolidaciji da je red da oteto vratite. Za početak biste mogli da uvećate penzije tako da prosečna penzija bude najmanje 58 odsto prosečne plate kao što je bila 2012. godine jer penzioneri ne mogu drugačije preživeti najveće cene hrane u Evropi - saopštilo je ovo udruženje.

Kako su poručili Vučiću, on je 2014. godine obećavao da penzije neće biti smanjivane pa bi na neki način to obećanje trebalo da održi ako ne želi da ostane zapamćen u istoriji "kao neko ko je penzionerima neprekidno prodavao maglu".

- Imamo mi još ideja kako svi penzioneri mogu i treba dostojanstveno da žive u Srbiji ali nikako da one postanu i vaše - naveli su vojni peznioneri, povodom izjave Vučića da je Vlada prihvatilja njegovu ideju da se od decembra ove godine, a ne januara 2025, povećaju penzije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati