Društvo i ekonomija

D. Ljutić

09. 08. 2024. 07:00 34

VUČIĆEVO DARIVANJE PENZIONERIMA Da voliš litijum kao unučad

Predsednik Srbije i njegova Srpska napredna stranka ništa ne prepuštaju slučaju. Vučiću zlostavljanja penzionera nikad dosta - godinama im je otimao deo od pošteno zarađene penzije, zaključavao ih na početku pandemije, na prevaru ih dovodio na mitinge da ga slušaju. Upravo je na manipulisanju najugroženijim građanima Srbije Aleskandar Vučić i izgradio sopstvenu političku karijeru. Pred svake istorijske odluke, fokus njegove stranke se stavlja na najstarije građane, penzionere.  Jednostavno, on ih "kidnapuje" i prisvoji za sebe. Sada im obećava uvećanje penzija baš pred borbu za kopanjem litijuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će videti u razgovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom da penzioneri dobiju uvećane penzije mesec dana ranije i da će se boriti za to. On je poručio da će se boriti za to što, kako je rekao, znači da će možda da to izgura.

- Tako da verujem da penzioneri imaju razloga za radost da će te uvećane penzije dobiti mesec dana pre nego što svi ostali dobiju uvećane plate - naveo je Vučić.

Dobro zna naprednjački idol koliko su pojedini slojevi naroda siromašni, nesrećni, kako se lako mogu zastrašiti i uceniti, kako se bez po muke može manipulisati ljudima u nevolji. Finansijska nemoć ima druga imena: finansijska slabost, finansijska neizvesnost, finansijska nevolja. Ovo što trenutno doživljamo u naprednjačkoj Srbiji nema presedana, kako u marketinško-medijskoj manipulaciji i kolektivnoj hipnozi građanstva, tako i u nasilničkom odnosu prema svakom pojedincu, koji mora da se priključi zbiru naprednjačkih glasova. Primitivizam i nasilje su najbolji opisi vladajuće ekipe.

Dakle, ima li uopšte čast cenu i može li biti plaćena? U Srbiji skoro uvek. Čast više nije osobina koja se zahteva kao kvalifikacija ljudi. Zato je danas komplikovano razumeti nepisano pravilo, da se ne sme popustiti pred pretnjom, ponudom, potkupljivanjem, koristoljubljem, ulagivanjem, ucenjivanjem. Dolaze srceparajući komentari iz vlasti da pomoć države mnogo znači većini stanovništva. Niko nije objasnio zašto su mnogi od 1.700.000 deda i baba određeni da budu spasioci države. Ali, nema sumnje da su mnogi od njih iz svoje materijalne bede i akumuliranih bolesti veličali vladara Aleksandra Vučića koji ih je orobio, i do smrti ostali njegova sigurna otvorena glasačka kutija.

Vučić je posebno "obazriv" prema penzionerima, kojima je, i pored obećanja da im neće dirati u penzije, svojevremeno smanjio ono što su poštenim radom zaradili tokom svog radnog veka. Da li oseća neku grižu savesti ili ne, to zna samo on, ali je činjenica da su upravo penzioneri najčvršća linija odbrane predsednika Srbije. Sada su mu potrebni u borbi za litijum. Neko je svojevremeno primetio da penzionere i ne mora da "potkupljuje", jer će oni svakako da glasaju za ono što on kaže. Vučić, ipak, ne želi ništa da prepusti slučaju.

U njihovom svetu, predsednik Vučić je svemoguće božanstvo, milostivi vladar koji umirovljenicima daje penzije maltene iz sopstvenog džepa. Jednostavno, usled svoje prevelike dobrote. Red je onda da i penzioneri uzvrate predsedniku na dobročinstvo, makar svojim sigurnim glasom, "KOPAJ". To je samo mali uzorak iz beskrajnog mora neljudskosti i degradacije ljudskog dostojanstva. Prosto, naprednjačka vlast neprestano gazi, ponižava i zlostavlja sopstvene građane.

Ono čega se predsednik po prvi put pribojava, jeste kako bi izgledalo da se oni koje si godinama ponižavao, konačno usprave i pobune, kako je strašan gnev poniženih i uvređenih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati