Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 07. 2024. 12:29 1

"Tri naprednjačke tempirane bombe za Srbiju"

Narodni poslanik Srbija centra prof. dr Slobodan Cvejić izjavio je da "Srbija zahvaljujući vlasti SNS-a leži na tri tempirane bombe".

- Jedna je ekonomska i odnosi se na preterano zaduživanje. Druga je ona koja deli građane i stvara uslove za konflikt. Treća su ekološki rizici zbog kojih ćemo preći iz pozicije poluperiferije u periferiju odnosno postati kolonija - rekao je Cvejić u parlamentu.

Cvejić se osvrnuo na 60 tačaka dnevnog reda iskazavši duboko nezadovoljstvo načinom na koji predsednica Skupštine Ana Brnabić vodi sednicu.

- Dali ste nam mogućnost ili da odaberemo jednu tačku da o njoj govorimo ili da o svim tačkama govorimo vrlo uopšteno.

- Da imate dobru nameru i kompetenciju da usmeravate politički proces, trudili biste se da iskoristite 250 poslanika da predložene zakone učinite boljim i efikasnijim. Ali, kao i obično SNS glumi instituciju i simulira proceduru i još jednom šaradom pravi fasadu za uigrane koruptivne mehanizme - dodao je Cvejić.

Govoreći o Deklaraciji o zaštiti prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda Cvejić je rekao da ta tema uvek prolazi u Srbiji i kod drugih naroda na Balkanu.

- U Deklaraciji ima mnogo više mitomanije nego ozbiljnih planova baš onako u neoradikalnom stilu. Dok se narod bavi nebeskim temama, vlast u realnom životu pakuje kreditne linije i netransparentnu potrošnju.

Cvejić je naveo kontrolu medijskog prostora kao važan element vlasti SNS-a, osvrćući se na povećanje pretplate za javni medijski servis.

- Medijska manipulacija obezbeđuje širenje straha. Nekad od stranih sila, nekad od vremenskih nepogoda, klimatskih promena, raznih zaverenika, susednih država… To obezbeđuje širenje mržnje prema političkim protivnicima i širenje lažnih snova o ekonomskom tigru.

Cvejić je istakao da planirano zaduživanje služi za bogaćenje "užeg kruga kompradorske elite".

- Uzima se nekoliko novih kredita za Potemkinovo stadionsko selo, odnosno Ekspo selo i druge koruptivne muzare koje hrane patrona Vučića i njegove barone. A povećanje javnog duga do 2027. će biti preko 11 milijardi evra odnosno za 30 odsto - zaključio je Cvejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati