Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 07. 2024. 11:09 3

Zabrana prodaje OVOG PUNJAČA za mobilne telefone

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine zabranilo je prodaju punjača za mobilne telefone kineskog proizvođača Konfulon, a naložilo je i povlačenje sa tržišta već prodatih aparata.

Kako se navodi na portalu NEPRO na kom Ministarstvo obaveštava o proizvodima nebezbednim za upotrebu, na punjačima robne marke Konfulon, model C 27A, bele boje, "izolacija je slaba i vremenom je degradirana, pa može doći do prodora vlage ili prašine u uređaj, što dovodi do toga da zagađivači postaju provodljivi i izazivaju puzne struje".

Ovo može da dovede do kvara čvrste izolacije koji proizvodi preskakanje i emitovanje varnica, što može dovesti do požara, izbijanja plamena i da izazove opekotine.

- Takođe, uređaj se može pregrejati i delovi visokog napona mogu biti dodirljivi. Korisnik može dodirnuti deo proizvoda koji ima visok naponski nivo i doživeti strujni udar, pa čak može doći i do smrtnog ishoda - upozorava Ministarstvo.

Na kućištu punjača, navedeni su sledeći podaci: "KONFULON Model, C27A Input, AC 100-240V 50/60 Hz 300mA Max Output, DC 5.0V═3,0A CE znak, simboli namene za unutrašnju upotrebu i uređaja klase II, Made in China".

Proizvođač ovih punjača za mobilne telefone je kineska fabrika Guangzhou Konfulon Electronics, a uvoznik u Srbiju je "S mobile design" iz Niša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati